Sirtaki în Republica Mazăre. Cum a acționat Poliția Locală

sirtaki record mondial constanta (3)
Poliția locală direcționează autoturismele spre parcarea lui Mujdaba Aican

De încercarea frumoasă și aproape nebunească inițiată de comunitatea elenă de a bate recordul mondial la dansat sirtaki au profitat anumite persoane. O spun din capul locul: cei din comunitate au acționat exemplar și nu au nicio legătură cu acest lucru. Unii oamenii însă, când simt mirosul profitului, acționează.

Am ajuns la locul evenimentului cu mașina. Nu știu ca Primăria Constanța sau RATC să fi pus la dispoziție curse speciale de autobuze pentru acest eveniment. N-am apucat însă să ajung în parcarea de jos, de lângă plaja Modern, pentru că am fost oprit de un echipaj al Poliției locale. Cu mâinile goale, un agent care stătea în mijlocul drumului mi-a făcut semn să fac dreapta. Dreapta înseamna un singur lucru: parcarea teraselor din portul Tomis. Nu era chip să înaintez și, evident, nu e mare lucru să parchezi puțin mai departe. Imediat, o doamnă mi-a înmânat un tichet. ”Costă 3 lei pe oră”, mi-a spus. Tichetul meu, cu numărul 3342, este emis de un PFA pe nume ”Mujdaba Aican”, cu sediul în satul Bărăganu, str. Democrației nr. 73. Un PFA înființat în 2015. Când coboram din mașină, un șofer îi atrăgea atenția polițistului local că parcarea de la plaja Modern este ”pe jumătate goală.” L-am întrebat dacă, în aceste condiții, pot merge în parcarea de jos. ”Nu se poate, e plină, așa mi-a spus colegul meu”, a fost replica. „Nu v-am obligat să parcați aici. V-am dat de ales: ori aici, ori întoarceți”, mi-a mai spus. Evident, nu mi-a spus asta. Eram în mașină, nici nu aș fi auzit.

 

Colegul polițistului, pe care l-am întâlnit mai jos, habar nu avea cât de ocupată este parcarea, pentru că stătea la metri buni în fața ei și nu o putea vedea. Locuri erau destule. Dovada:

sirtaki record mondial constanta (6)

La eveniment, o colegă mi-a spus că Poliția Locală are ordin de la șeful ei, Daniel Bratu, să pună caracatițe celor parcați ilegal. A replicat că e normal să se poat circula, Corect. I-am spus și eu că nu e normal ca poliția locală să ne oblige să parcăm în parcarea unui PFA despre care se spune că are legături cu fostul primar Radu Mazăre. Mi-a spus că nici nu se pune problema să plătim, noi, cei care am fost îndrumați spre acel loc. I-am spus că am primit bon. Mi-a cerut să i-l arăt, dar îl lăsasem în mașină, așa cum mi s-a cerut. Era convins că nu spun adevărul. I-am trimis însă astăzi dovada bonul de parcare și cel fiscal. L-am postat și aici. Cel care nu spunea adevărul era el.

tichet parcare

Despre acest Mujdaba am citit mai multe în presa locală. Ziua de Constanța scria că ” la finele anului 2004, anul în care s-a derulat afacerea „Movilă“, trioul a preluat printr-un contract cu Compania Naţională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC), 72 de hectare de luciu de apă şi dane, mai exact tot Portul Tomis. Pe data de 17 decembrie 2004, societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri Bucureşti SA (SIA), prin preşedintele Valentin Ionescu, a închiriat până la data de 30.06.2021, cu prețul de 2.605 euro pe lună, de la Administraţia Porturilor Maritime SA, portul de agrement Tomis. În contract este stipulat că, în primii trei ani, „chiriaşul va plăti 50% din tariful de închiriere“, adică 1.302 euro plus TVA.”

Mujdaba Aican
Mujdaba Aican

Constanța.ro scria în 2015 despre acest lucru:

”Omul din spatele acestui tun, Valentin Gheorghe Ionescu (celebrul Grizzly) este un fost coleg de facultate al tripletei și poate unul dintre cei mai importanți pioni din gruparea respectivă. Afaceristul este prezent în mai toate businessurile cheie ale grupului și apare ca învinuit în dosarul retrocedărilor care se judecă în prezent. Și tot în acest dosar și de asemeni acționari pentru o perioadă în firma care a pus mâna pe întreg Portul Tomis apar membri familiei Giurgiucanu, care, pentru mai mulți ani, au administrat prin diferite firme, parcarea din zonă, acolo unde constănțenii sunt obligați să plătească trei lei pe oră, mai mult chiar decât în Mamaia. Totul până în acest an, când, pionii grupării Mazăre, speriați probabil de atenția pe care procurorii le-o acordă, au ales o soluție amuzantă pentru a-și ascunde afacerile, oferind parcarea din Portul Tomis unui PFA, înregistrat pe o adresă din satul Bărăganu, pe numele … agentului de pază din zonă. Uitându-te pe tichetul pe care-l primești atunci când parchezi în Portul Tomis, constați că vei da banii unui PFA, adică unei persoane fizice autorizate, lucru care pare cel puțin nefiresc pentru dimensiunile afacerii respective, care ar trebui să aducă un munte de bani proprietarului. Și pentru că acest detaliu ne-a stârnit curiozitatea am căutat să aflăm cine este persoana fizică autorizată Mujdaba Aican, din Bărăganu și, nu mică ne-a fost mirarea să descoperim că patronul care administrează această afacere este de fapt unul dintre agenții de pază angajați la una dintre firmele mari de profil (nu, nu e la Conpress) pentru a supraveghea exact zona Portul Tomis. Contul de facebook al agentului devenit recent patron abundă de fotografii în care acesta păzește zona, indiferent că e iarnă sau vară.Cum a ajuns tânărul agent de pază să încaseze trei lei pe oră de la constănțenii care vor să parcheze în Portul Tomis nu vom afla probabil niciodată, acesta fiind un secret pe care Valentin Gheorghe Ionescu nu are nicio obligație să ni-l dezvăluie nouă. Ne putem închipui doar că, în disperare de cauză, oamenii lui Mazăre au luat primul om care li s-a ivit în cale (tot e bine că a fost agentul de pază și nu femeia de servici), i-au înființat rapid un PFA (conform Vrajitorul.eu, Mujdaba Aican a deschis firma în luna mai a anului 2015) și l-au făcut patron, pentru ca astfel numele asociate ani la rând cu Mazăre, Nicușor sau Strutinsky să pară că au dispărut din mediul de afaceri. Așadar, Constanța pe care actualul primar Făgădău ne-o promite mai bună sub administrația condusă de el nu va fi altfel și nu, nu va fi ferită de afacerile dubioase ale tripletei de aur, acestea urmând doar să fie mai bine ascunse în spatele unor personaje culese de pe stradă. Cel puțin pentru o perioadă, până când furia procurorilor se va mai domoli. Cert este că, deocamdată, tripleta magică este în libertate iar afacerile dubioase continuă, în dauna noastră a constănțenilor.

Am încercat să aflu detalii de la acest Mujdaba. Numărul de telefon care figurează la Registrul Comerțului în dreptul acestui PFA, 0756850400, este incorect.

Revenind. Gestul comunității elene a fost unui frumos și altruist. Din păcate, nu numai că autoritățile locale nu i-au ajutat, prin transport în comun asigurat, prin facilități de parcare, etc, ci, dimpotrivă, pare că le-au pus bețe-n roate și că au făcut tot posibilul să mai bage câțiva bănuți în anumite conturi. Parcarea a fost arhiplină. Pentru PFA Mujdaba Aican a fost o seară bună.

Știu că reprezentantul comunității elene se va supăra probabil citind aceste rânduri, dar este realitatea.

Trăim încă în Republica Mazăre, foștii săi oameni din administrație sunt și acum la putere.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website. Comentariile la articole sunt moderate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Asociația Elevilor Constanța are un nou birou de conducere. Ce își propune

Dum mai 29 , 2016
Ieri a avut loc, la Universitatea „Ovidius” din Constanța, ședința Adunării Generale a Asociației Elevilor din Constanța, prilejuită de desfășurarea alegerilor anuale pentru Biroul de Conducere al Asociației. Noul Birou de Conducere al AEC va fi format, în mandatul 2016-2017, din: Constantin-Alexandru Manda – președinte, elev în clasa a X-a […]