Sistem de canalizare unic în România  

raja corbeanca

RAJA Constanța a finalizat proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată pentru regiunea Constanţa – Ilfov”.

Directorul general al societății, Felix Stroe, a precizat că sistemul de canalizare cu vacuum realizat de compania de apă constănţeană în comuna Corbeanca reprezintă o premieră pentru România, pentru că este o canalizare vacuumatică.

„Prin realizarea acestor lucrări, putem spune că zona Buftea-Corbeanca este racordată la o viaţă civilizată. Tehnologia vacuumatică foloseşte ţevi de mică dimensiune, ceea ce înseamnă o săpătură mai redusă şi un deranj mai mic pentru cetăţeni în timpul implementării. Este o exploatare mai dificilă decât la canalizarea clasică. Canalizarea vacuumatică este o premieră pentru România”, a declarat Felix Stroe.

În cadrul contractului „Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din comuna Corbeanca“ au fost cuprinse localitățile Tamași, Petrești și Ostratu. Au fost executate lucrări complexe: extinderea rețelei de distribuție apă pe o lungime de 39,9 km și realizarea a 3.400 de branșamente la reţeaua de distribuție. Acest proiect este o premieră pentru România, având în vedere complexitatea lucrărilor, precum și extinderea rețelei de canalizare menajeră gravitațională existentă pe o lungime de 981 de metri.

Sistemul este completat prin realizarea de cămine de vizitare, a 1.500 de camere de vacuum, a două stații de pompare apă uzată menajeră, a patru stații de vacuum, a unui rezervor-tampon, a patru stații de admisie aer și de conducte de refulare ape uzate menajere pe o lungime de 9,798 km. La noul sistem vor fi racordați 3.400 de abonați.

„Nu am avut în comună nici un metru de canalizare. Acum, 85% din toate rețelele sunt băgate sub pământ. Corbeanca se bucură acum de canalizare, pe baza tehnologiei de vacuum, care este o noutate pentru România. Am ales această tehnologie deoarece deja implementasem proiectul de reabilitare a tramei stradale și am dorit să săpăm cât mai puțin“, a declarant primarul comunei Corbeanca, Valeriu Anton.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.