Situația dramatică: un român dintr-o sută are cancer. Printre ei, 2.700 de copii

Copil bolnav de cancer, îngrijit la domiciliu. Sursă foto: Dăruiește Viață

Preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, a declarat luni că în România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici, ceea ce este „dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii”. La o popuțaie de circa 20 de milioane de locuitori, asta înseamnă că un român dintr-o sută este afectat de această cruntă boală.

„Din păcate, avem 207.722 de pacienţi cu cancer şi tot din păcate avem 2.700 de copii şi vorbesc de copii minori care suferă de aceste afecţiuni oncologice, ceea ce este dramatic pentru starea de sănătate a unei populaţii.”, a spus Herdea.

Întrebată în ce situaţie este CNAS cu plata concediilor medicale, Herdea a răspuns ca acestea se vor plăti eşalonat.

„Concediile medicale se vor plăti eşalonat pentru că nu se pot face altfel. Plătim un procent în fiecare lună pentru a putea eşalona pe parcursul întregului an, de comun acord cu Ministerul de Finanțe.”, a susţinut preşedintele CNAS.

Potrivit acesteia, evaluarea făcută la nivelul cabinetelor medicilor de familie se află la final şi s-au constatat „sub 1% derapaje”.

Herdea a spus ca verificarea medicilor de familie s-a făcut eşantionat.

Herdea a anunţat ca la nivelul CNAS, începând cu 1 martie, se va derula o campanie de comunicare către pacienţi în aşa fel încât fiecare sa înţeleagă ca o persoană asigurată are „drepturi şi obligaţii”.

„Dreptul la serviciu medical înseamnă şi obligaţie de a trece pe la medicul tău de familie în aşa fel încât sa poţi să îl ajuţi. Asta se face în toate ţările civilizate şi cred ca modelul vest european este de preluat şi la noi.”, a susţinut preşedintele CNAS. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăvara vine mai devreme anul acesta

lun feb. 19 , 2024
Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru perioada 19 februarie – 3 martie. Vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 15 – 17 grade în mare parte din țară. DOBROGEA Tendința vremii, în prima săptămână, va fi de încălzire, de […]
Primăvara în Mamaia. Foto: Matca Vision Studio

V-ar putea interesa și: