Situația la zi a epidemiei de coronavirus în Constanța

coronavirus

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.847 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.233 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Astăzi au fost raportate 3 decese:

  • Deces 1.231: Femeie, 82 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, fibrilație atrială paroxistică), decedată în 24.05, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 1.232: Femeie, 68 de ani, Constanța, comorbidități (ciroză hepatică decompensată, insuficiență renală cronică, fibrilație atrială permanentă, cardiopatie ischemică clasa III NYHA), decedată în 27.05, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 1.233: Bărbat, 72 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, obezitate), decedat în 27.05, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

În acest moment, sunt 55 de persoane internate, dintre care 52 din județul Constanța și 3 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.050 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 143 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 526 de cadre didactice, 1.306 elevi, 272 de studenți și 161 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.823 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (407), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (590).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 30 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 23 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 2 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 0 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 115 teste antigen rapide și 693 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 29 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 2.500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 73 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 26 mai a.c., peste 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 583 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primarul comunei Limanu îi recomandă lui Florin Cîțu să nu meargă în Vama Veche

Thu May 27 , 2021
Primarul comunei Limanu, de care aparține și Vama Veche, Daniel Georgescu, îi recomandă premierului Florin Cîţu să renunţe la ideea de a petrece o noapte în Vama Veche şi îi sugerează să se reorienteze în această vară spre Ciocârlia sau Aliman. Edilul, membru PSD, este nemulţumit de faptul că alocarea […]
Daniel-Georgescu-primar-Limanu-5