Situație gravă în Tomis Nord. Probleme la sistemul de termoficare

De când s-a reluat furnizarea căldurii în Constanța, în Tomis Nord sunt probleme.

Un constănțean abonat la Termoficare Constanța SRL (fostul RADET), ne-a spus că a avut căldură numai două zile. „Am trecut prin codul roșu fără căldură”, ne-a transmis Florin.

Alții spun că a fost cald mai multe zile, dar că în casă temperatura nu este nici pe departe optima, caloriferele sunt mai mult călii.

Florin, constănțeanul care ne-a contactat, a spus că a sunat în mod repetat la Termoficare pentru a afla care este situația. În cele din urmă după ce a așteptat mai mult de o oră, i-a răspuns o doamnă din dispecerat.

„Mi s-au comunicat următoarele: zona Tomis Nord este racordată la o coloană secundară și se livrează căldură în parametri de avarie. Termenul în care preconizează că se va trece pe coloana principală, iar agentul termic se va livra în parametri normali, l-au estimat la o săptămână.”, a afirmat acesta.

Constănțeanul nu a găsit informația pe site-ul societății, așa cum era normal, nici pe alte mijloace de comunicare. În opinia sa, toți abonații din Tomis Nord trebuie anunțați, ca să se pregătească pentru zilele în care nu vor avea căldură.

L-am contactat pe directorul Termoficare Constanța SRL, Liviu Popa, dar până la această oră nu ne-a oferit niciun răspuns. Nu este prima dată când ignoră problemele constănțenilor pe care i le prezentăm direct.

Dacă va răspunde, vom publica răspunsul aici.

Recomandări:

Termoficare Constanța SRL, o gaură neagră: cheltuieli de trei ori mai mari decât veniturile

COMPLETARE Primăria Constanța taie masiv de la investiții și se împrumută pentru termoficare

Vergil Chițac are soluții pentru sistemul de termoficare din Constanța (articol din 2019)


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

16 thoughts on “Situație gravă în Tomis Nord. Probleme la sistemul de termoficare

 1. Aceiaș problemă este și în INEL 2 .NIMENI NU NE BAGĂ ÎN SEAMĂ . BA MAI MULT NU MAI RĂSPUND NICI LA TELEFON …

 2. Bună ziua
  Saptamana trecuta am sunat la dispecerat Termoficare . Mi-a răspuns un domn , precum ca ar ști de problema, mi-a dat un răspuns evaziv , ca pentru un copil de clasa a doua , ca se lucrează pe ,atenție, TOT tronsonul CET – Tomis 3 .
  M-a anunțat ca agentul va trece și prin caloriferele noastre începând cu data de 30.11.2023 .
  Asteptam cu drag .

 3. Este o situatie in care nu avem in Tomis Nord caldura si apa calda. Am facut mai multe sesizari verbale, telefonice, atat la Termoficare SA, cat si la Primarie si fiecare da vina unul pe altul, dar de rezolvat nu se rezolva nimic. De fap si de drept fara nici un calcul autorizat datorita unor debransari, sau facut reductii fara cap in punctele termice si astfel nu mai avem caldura si apa calda, dar nimeni nu face nimic sa rezolve problema. Se precizeaza ca Proiectul e pe fonduri europene si s-a facut dupa Proiect, deci intelegem ca UE nu vrea sa ne mai dea apa calda si caldura, altfel nu este alta explicatie. Situatia nu se v- a rezolva curandiar noi ramanem nespalati si in frig pana la primavara urmatoare. Cine oare e vinovat, cine trebuie sanctionat de la aceasta batjocora???

 4. La dispecerat n-eu comunicat ca situatia va mai dura 2-3 saptamani… Adica e posibil sa vina mos craciun cu caldura in calorifere

 5. Bună ziua,
  In toamna le-am trimis un e-mail în care ii rugam sa verifice integritatea instalației termice, în urma debransarii unor apartamente ….exista atunci suspiciunea ca s-au taiat coloanele verticale…suspiciunea s-a confirmat,dar de la ei nu am primit nici un raspuns.

 6. Bună ziua! Locuiesc in zona Dacia. De 2 ani , caloriferele sunt călii, dezmorțite. Toată iarna. Anul trecut de ajun și Crăciun nu am avut nici căldură, nici apă caldă. Am sperat că în iarna asta,probema să se rezolve. Este o situație groaznică și nimeni nu face nimic. Toți pasează responsabilitatea de la unul la altul.

 7. Confirmam și noi cele de mai sus. Problema a aparut incepand din data de 17 noiembrie. Suntem arondați la.punctul termic 137 strada Corbului. Am făcut inclusiv o sesizare scrisa atât la Termoficare cât și la primăria Constanța.

  Surpriza: termen de rezolvare a sesizării 30 zile.

 8. Aceeași poveste și în zona Intim, nu avem apă caldă și nici căldură,str Corbului bloc H5, stăm în frig, până la această dată nu s_a dat căldură de loc, mai oameni buni, a venit iarna, ce aveți de gând?

 9. oare de două saptamani cum ne va incarca factura la căldură??? bloc 1b sc b str. Cismelei nr.15

  1. Aveți repartitoare, înțeleg , așai? Toată căldură radianta din camere , este înregistrată , dar tooot … deși, dumneavoastră v-ați făcut căldură cu altceva … și eu sunt curioasă … chiar aștept , aceea factură …

 10. Gașca șefilor ex Radet este în strânsă legătură cu „primatul” Constanței.,având același grad de nesimțire. Nu tu căldură și apa caldă, iar de întrebi îți răspund ca un elev tâmp scos la tablă care nu și-a învățat lecția!

 11. Situație gravă? Nu.Este foarte ,foarte gravă..Cum este posibil să nu fie pus la punct sistemul după atâta timp?Probabil va veni Moșul cu căldură.

 12. Bună seara , chiar este inacceptabil , ca în această perioadă , dovadă fiind timpul de afară , să nu fie apă caldă, iar căldură, nici atit … ăsta vară , mereu întrebam echipele Erbasu de finalizarea lucrărilor , doriți să știți cum mi se răspundea??? Zâmbind și … în batjocură, mai mult … adică ( lasă că ve-ți, vedea … voi căldură în această iarnă … ).
  Aloooo , domnu’Primar … Un amiral , este aprig pe curățenie , organizare și alte cele , ori ca să îți bați Jo într-un asemenea hal de bătrânii, care au supraviețuit ” pandemiei” , și … să cauți să îi extermini în acest fel , nelivrand agent termic , trebuie să ai , sânge în instalații , tată … și de asemenea o nesimțire crasă…

 13. Sa va dau eu solutia sau va faceti ca nu o stiti?

  Hai sa nu fiu rau si sa va spun doar atat:

  debransare

  P.S.
  Simt pe aici un curent de opinie „ecologic” care vrea caldura multa din sistem centralizat, subventii mari de la primarie astfel incat sa nu coste mai mult decat la cei cu centrale individuale si bineinteles ajutoare sociale pentru cei cu venituri mici (singura cerere de inteles).
  Faptul ca in sistem centralizat in mod inerent conductele se invechesc si au pierderi, sau ca inlocuirea conductelor costa sume enorme (pe care e bine sa le suporte statul), timp indelungat de strazi cu santiere – toate astea se pot ignora.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Situația actualizată a localităților afectate de lipsa apei în județul Constanța, 28 noiembrie, ora 15.00

mar nov. 28 , 2023
În continuare, la nivelul județului Constanța sunt zeci de localități fără energie electrică, motiv pentru care nu se poate furniza nici apa în sistem centralizat. Astfel, la ora actuală, localitățile unde nu se furnizează apă potabilă sunt următoarele: Olteni, Vîlcele, Dumbrăveni, Independența, General Scărișoreanu, Cerchezu, Arsa, Istria, Vadu, Vadu Oii, […]
raja

V-ar putea interesa și: