Situație la nivelul județului Constanța privind noul coronavirus, 3 iunie 2021

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.892 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.244 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Azi a fost înregistrat un singur decese, cel cu numărul 1.244: femeie, 73 de ani, Constanța, fără antecedente patologice cunoscute, decedată în 01.06, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

În acest moment, sunt 48 de persoane internate, dintre care 47 din județul Constanța și 1 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 935 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 73 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 526 de cadre didactice, 1.306 elevi, 272 de studenți și 161 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.827 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (407), asistenți medicali (826) și personal auxiliar (594).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 22 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 0 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 20 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 6 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 0 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 90 de teste antigen rapide și 604 teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 22 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 500 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 69 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 02 iunie a.c., 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 670 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.