Skoda – 120 de ani serbați cu întârziere în Constanța

Skoda 120 ani (4)

Skoda a împlinit 120 de ani anul trecut. Evenimentul a fost serbat în Constanța  ieri – cu un an întârziere, printr-o expoziție. În fapt, niște cuburi, la propriu, pe care sunt trecute momentele cele mai importante ale firmei. Am acceptat invitația de a participa pentru că folosesc o Skoda și pentru că am vrut să-mi aduc aminte de zilele petrecute în fabuloasa Praga.

Interesant că atunci când Vaclav Laurin şi Vaclav Klement puneau bazele firmei, românii mai aveau câțiva ani până la răscoala din 1907.

Am avut ocazia să văd noul Superb, cu o tapițerie care m-a dezamăgit, cu un preț de neatins pentru românii cu salariul mediu (30.000 de euro costa modelul expus), dar cu siguranță cu multe atuuri. Evident, era expusă și o Octavia, cândva modelul favorit de import – nu știu dacă lucrurile mai stau așa.

Să nu uit: expoziția poate fi vizitată la dealer-ul Skoda până pe 20 aprilie.

Am mai remarcat ceva. La eveniment a fost prezent și șeful Centrului Ceh din București, singurul din țară. M-am uitat pe lista lor de evenimente culturale. Foarte multe în București, unele în Craiova, Iași, Cluj, etc. Niciunul în Constanța. Sunt convins că nu e numai vina lor, dimpotrivă, dar asta spune multe despre viața culturală din orașul nostru.

La eveniment a participat și ambasadorul Republicii Cehe în România, E.S. Vladimir Valky.

”Anul trecut, când s-a împlinit al 120-lea an de la înfiinţare, fabrica de automobile din Mlada Boleslav a construit şi a vândut cel mai mare număr de automobile din istoria sa”, a spus acesta.

Pe undeva, este de admirat efortul pe care oficialii cehi îl depun pentru a promova Skoda, o companie germană, totuși, dar care le creează multe locuri de muncă și le aduce mulți bani.

P.S. Apropo, se pronunță Șkoda, nu Skoda.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Conducerea CCINA Constanța a fost reconfirmată prin vot

Fri Apr 15 , 2016
Vineri, 15 aprilie 2016, ora 11.00, în cadrul Adunării Generale a Reprezentanţilor Membrilor C.C.I.N.A.Constanţa, reunită statutar la sediul CCINA Constanţa, cu unanimitate de voturi, MIHAI DARABAN, prin vot secret, a fost reales în calitate de Preşedinte al Colegiului de Conducere, respectiv de Preşedinte al CCINA Constanţa, pentru un nou mandat, […]