SLN cere guvernului ca navigatorii să fie desemnați „lucrători cheie”

Adrian Mihălcioiu, președinte SLN
Pe 30 martie 2020, in instructiunile COVID-19 adoptate, Marea Britanie a desemnat navigatorii ca „lucrători cheie” dupa ce sindicatul navigatorilor din aceasta tara, ITF, Camera de Shipping din Marea Britanie si Camera Internationala de Shipping au cerut acest lucru. Multe alte tari sub presiunea sindicatelor fac aceste demersuri.

In Romania, Sindicatul Liber al Navigatorilor si ITF Romania au facut toate demersurile necesare pentru ca Guvernul Roman, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, Ministerul de Interne, sa desemneze navigatorii ca „Lucratori cheie” in industria transportului maritim.

La demersurile Sindicatului Liber al Navigatorilor  si ITF  s-au alaturat Camera de Comert si Industrii din Romania, Autoritatea Navala Romana, agentiile de crewing cu care SLN are incheiate contracte colective de munca, in general tot mediul maritim din România.

„Noi toti cerem intr-o voce desemnarea navigatorilor caLUCRATORI CHEIE” acum  si exceptarea de la aplicarea unor prevederi din ordonantele militare emise in dorinta combaterii COVID-19. Navigatorii sosesc de pe navele lor, din medii izolate si departe de panemia COVID-19, sunt dotati de armatori cu echipamente de preventie pe timpul deplasarii catre casa si acestia risca sa se imbolnaveasca cu COVID-19 daca sunt carantinati institutional in Romania laolalta ca orice persoane care sosesc din tari cu epidemii de coronavirus.”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Libera al Navigatorilor.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Școlile s-ar putea deschide după 15 mai

vin apr. 3 , 2020
Școlile s-ar putea deschide după 15 mai, a anunțat prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la emisiunea Marius Tucă Show. Prof. dr. Alexandru Rafila a afirmat că vârful epidemiei este aşteptat la sfârşitul lunii aprilie, după sărbătorile pascale, iar abia după 15 mai s-ar putea […]

V-ar putea interesa și: