SLN cere măsuri de urgență pentru marinari, prin ordonanță militară

Adrian Miălcioiu, președintele SLN
Adrian Miălcioiu, președintele SLN și reprezentantul ITF în România

Sindicatul Liber al Navigatorilor și Federația Internațională a Transportatorilor cer autorităților din România implementarea de urgență a masurilor stabilite de IMO după Adunarea G-20.

Astfel, printr-o ordonanță militară, SLN consideră că trebuie instituite următoarele:

• Sa recunoasca personal navigant maritim (navigatori profesionisti si personal maritim), indiferent de cetățenie când sunt în jurisdicția lor, ca „lucrători-cheie” care oferă un serviciu esențial.

• sa se acorde personalului navigant maritim (navigatorilor si personalului maritim), toate scutirile necesare și adecvate de la restricțiile naționale de deplasare sau de circulație, pentru a facilita ȋmbarcarea sau repatrierea acestora

– acest lucru inseamna ca navigatorii sa se poata deplasa cu mijloace sigure (transport special numai pentru navigatori) de la aeroport la nava, de la nava la aeroport, sau de la aeroport la domiciliu fara a efectua carantina impusa persoanelor care vin din zone rosii, eventual cu izolare la domiciliu 14 zile pentru cei ce revin acasa din voiaj)

Testarea COVID-19 obligatorie inainte de urcare la nava sau inainte de a pleca din tara pentru navigatorii romani care pleaca la schimb de echipaj.

• Acceptarea, printre altele, a documentelor de identitate oficiale ale navigatorilor, registrele de debarcare, certificate STCW, contracte de muncă pentru navigatori și scrisori de ȋmbarcare de la angajatorul maritim, ca dovadă cǎ este un navigator profesionist, acolo unde este necesar, în scopul efectuǎrii schimburilor de echipaj

– aceasta inseamna ca daca un navigator care trebuie sa coboare de la o nava dintr-un port romanesc si ii lipseste un document sau este expirat, oricare din documentele enumerate mai sus pot fi socotite ca act de identificare a navigatorului respectiv si acceptat pentru repatriere.

• Permiterea navigatorilor profesioniști și personalului maritim să debarce de pe navele din port și să tranziteze teritoriul Romaniei (adică la un aeroport) în scopul schimburilor și repatrierii echipajului.

-aceasta inseamna asigurarea unui transport special numai pentru navigatori catre aeroport

• Implementarea protocoalelor adecvate de aprobare și screening pentru navigatorii care doresc să debarce de la nave în scopul schimburilor de echipaj și a repatrierii.

• Furnizarea de informații navelor și echipajelor cu privire la măsurile de protecție de bază împotriva COVID-19 pe baza avizelor OMS.



Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “SLN cere măsuri de urgență pentru marinari, prin ordonanță militară

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ministerul Sănătății: Purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului

lun apr. 6 , 2020
Ministerul Sănătății din România a emis o serie de recomandă referitoare la purtarea de măști. Măștile simple chirurgicale au o protecție net superioară celor textile. Purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului. Păstrarea distanței fizice și a igienei riguroase […]

V-ar putea interesa și: