Slujba lui IPS Teodosie, întreruptă din cauză că a întârziat președintele Klaus Iohannis?

Slujba religioasă susținută de IPS Teodosie la Ziua Marinei a fost scurtată azi. Arhiepiscopului i s-a tăiat microfonul.

Slujba trebuia să țină 17 minute, dar a fost întreruptă după 9.

O posibilă explicația a oferit jurnalistul Cristi Popovici pe pagina sa de Facebook.

„Președintele Iohannis a întârziat astăzi cam 5 minute, la ceremonia din portul militar Constanța, cu ocazia Zilei Marinei.

Prin urmare, programul oficial, care începea la 9.55 a fost decalat.

A început momentul religios, care trebuia sa tina 17 minute, potrivit programului. Vedeți foto.

După 9 minute insa, lui ÎPS Teodosie i-a fost oprit microfonul, in timpul slujbei, fara nicio explicație. Acesta a continuat slujba, in liniște, spre confuzia celor prezenți.

La final, încercând sa păstreze aparentele, ÎPS a declarat ca nu e supărat si ca cei care i-au întrerupt slujba răspund in fata lui Dumnezeu. El a părăsit imediat ceremonia.

Explicația celor întâmplate tine de o logica simpla: întârzierea lui Iohannis a decalat tot programul, iar organizatorii l-au tăiat pe ÎPS Teodosie pentru ca aveau in program un survol cu avioane si elicoptere ce nu putea fi decalat. Puteau sa taie sau sa scurteze alte momente din ceremonial, dar au ales fix slujba.”

„Din acest raționament, daca e corect, deduc că întârzierea președintelui a dus la scurtarea slujbei…fără a informa Arhiepiscopia. Comunicare defectuoasă oare?”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Instituția a declarat că așteaptă o explicație oficială.

În Constanța, traficul este îngreunat de luni de zile din cauza lucrărilor efectuate de primărie. Chiar și o delegație oficială are probleme să se deplaseze, pentru că pe multe bulevarde prima bandă este decopertată.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Vacanță de coșmar în Grecia pentru mai mulți români, după ce li s-au furat mașinile

Mon Aug 15 , 2022
Vacanța mai multor români care au ales Grecia s-a transformat în coșmar după ce mașinile le-au fost furate. În loc să se bucure de timpul liber, aceștia au fost nevoiți să dea declarații la poliție și să găsească o modalitate de a se întoarce acasă. Din păcate, astfel de cazuri […]