Soarele topește autostrăzile. Restricții de circulație pe A2

Temeperaturile ridicate din ultimele zile afectează autostrăzile. Din cauza lor și a traficului greu care circula pe banda 1, au denivelări. Refulări ale sistemului rutier, așa cum spun specialiștii.

„Din cauza refulărilor ale sistemului rutier pe anumite porțiuni din A2, în vederea remedierii acestora, în regim de urgență, CNAIR a instituit azi, 28 iulie 2021, până la ora 17:00, restricții de circulație pe sectorul cuprins între km 69+400 și km 70+700 (sensul București-Constanța), circulația desfășurându-se pe banda 2. Lucrările de reparații se execută pe calea 1 (calea de rulare către Constanța). Pentru instituirea restricțiilor de circulație, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare, a fost obținut avizul Politiei Rutiere. Rugăm conducătorii auto să respecte restricţiile instituite şi semnalizarea rutieră temporară.”, a anunțat DRDP Constanța.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în perioada 28-31 iulie, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, disconfortul termic va fi accentuat iar temperaturile maxime se vor încadra între 34 şi 40 de grade, motiv pentru care recomandăm conducătorilor de autovehicule:

  • să folosească sistemele de climatizare;
  • să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;

– să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;

– să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele  generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;     

–  să nu conducă după ce a consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;

–  să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fara a folosi dispozitivele speciale “maini libere”.

Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.         

Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală, menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesară deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

Sursă foto: DRDP Constanța


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.