Șoc pentru Mariana Gâju: Guvernul amână acordarea pensiilor speciale pentru primari

mariana gaju

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență privind măsuri fiscal bugetare pentru 2021, pensiile speciale ale primarilor se amână cu un an. Pensiile speciale ale primarilor sunt un subiect drag pentru primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, care spune că are nevoie de o astfel de pensie pentru a i se reda demnitatea.

Reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România s-au plâns încă din 2018 că, după şapte mandate, au pensii foarte mici, chiar sub salariul minim. Ei se consideră uitaţi de parlamentarii pe care i-au sprijinit în campaniile electorale şi care beneficiază de pensii speciale.

„Vrem ca și pensia, după ce o viață ți-ai pus-o în slujba comunității, să-mi redea demnitatea”, spunea Mariana Gâju acum doi ani.

Pensiile speciale nu s-au aplicat însă. Mariana Gâju a mai candidat pentru un mandat, pe care l-a câștigat.

Salariu mai mare de aproape 3 ori

În 2016, primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, câștiga circa 11.000 pe lună, fiind unul dintre cei mai bine plătiți primari din România. Pe lângă salariul de 39.353 de lei, aceasta a obținut și venituri de 21.588 de euro din rambursarea cheltuielilor de deplasare și de ședere pe care le-a avut la Comitetul Regiunilor. Asta înseamnă peste 98.000 de lei, deci de aproape trei ori mai mult decât salariul de primar. Un calcul simplu ne arată că Mariana Gâju are venituri lunare de 11.464 de lei, fiind astfel unul din cei mai bine plătiți edili din România. Sumele apar în declarația de avere înregistrată în data de 15 iunie 2017. Detalii AICI.

În declarația de avere din 2020 notează venituri din salarii de 92.015 lei, deci de aproape trei ori mai mari. De asemenea, a primit și 11.326 de euro din rambursarea cheltuielilor de deplasare și de ședere (nu notează unde, probabil tot la Comitetul Regiunilor). Aceasta înseamnă venituri lunare în medie de 12.245 de lei. Soțul, șef de secție de Consum Coop Constructorul, a adus acasă 31.028 de lei pe an, deci 2.585 de lei pe lună.

Mariana Gâju și soțul au trei terenuri, două case, o construcție zootehnică și nu mai puțin de 4 mașini.

Cum spunea, dorește și pensie specială.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Șoc pentru Mariana Gâju: Guvernul amână acordarea pensiilor speciale pentru primari

  1. saraca ! cum sta ea tremurind flaminda sa-i vina pensia Se uita trista in lungul strazii dupa postas

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Numărul turiștilor sosiți pe litoral a scăzut cu 26%

mar dec. 29 , 2020
Numărul turiştilor sosiţi în primele zece luni din anul 2020 a fost de 991.300 persoane, faţă de 1.339.200 persoane în aceeași perioadă din 2019, înregistrându-se o scădere de 26,0%, potrivit Direcției Județene de Statistică din Constanța. Și numărul înnoptărilor a scăzut: 3.462.400 înnoptări în primele 10 luni din 2020, faţă […]
plaja in mamaia

V-ar putea interesa și: