Șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amendați cu sume cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală Constanța verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

În cadrul unei acțiuni care a avut loc săptămâna trecută, polițiștii locali au verificat 125 de autovehicule, au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.685 lei și au ridicat un număr de 15 autovehicule de pe locurile special amenajate, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Conform art. 100, lit. g) din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Marian Crușoveanu, deputat PNL: „Anul 2021 va fi despre reformă, dezvoltare și investiții masive în sănătate, educație, infrastructură”

Wed Mar 10 , 2021
Bugetul unei țări este principalul instrument prin care poate fi văzut programul politic al unui partid, spune Marian Crușoveanu, deputat PNL. „În campania alegerilor parlamentare din 2020, programul nostru, al #PNL, era despre dezvoltare, investiții și redresare economică. Prin adoptarea legii bugetului, am confirmat viziunea și programul nostru politic. Măsurile […]