Solid House construiește blocuri cu vedere la trei cimitire. Cât costă

solid house

Blocurile Solid House sunt înconjurate de trei cimitire

În Constanța există un bloc unic, probabil, în țară. Din anumite apartamente se pot admira nu unul, nu două, ci trei cimitire. Este vorba despre blocurile R, de pe strada Corbului. Cimitirele care pot fi văzute în toată splendoarea lor sunt cimitirul central, cimitirul turcesc și cel evreiesc.

Ați spune probabil că e o zonă foarte proastă pentru a locui. Sunt însă și dezavantaje, dar și avantaje. V-o spune cineva care a locuit, mai mulți, ani, într-un astfel de bloc. Evident, dezavantajele sunt evidente. Pe lângă priveliștea de zi cu zi, mai ai parte și de cortegii, de pomeni care se țin în cimitir, mai auzi, duminicile, câte o slujbă de pomenire. Toate acestea pălesc însă în fața câinilor fără stăpân aciuați acolo, hrăniți de cei care ajung în cimitir sau de persoane de la grădinița și școala de pe stradă. Nu știu din ce motive, câinii aceștia par să stea treji multe ore pe noapte, lătrând neîncetat. Vara, când vrei să deschizi geamurile, te răzgândești imediat, dar nici termopanele cele mai performante nu fac față. Părțile bune sunt că găsești apartamente ieftine în blocurile acestea (nouă ne-a luat mult timp să vindem ieftin) și că, cel puțin până în urmă cu câțiva ani, găseai locuri de parcare. Acum, zona s-a aglomerat și primăria a amplasat stâlpișori pe trotuarul unde localnicii mai lăsau mașinile.

Cineva s-ar putea gândi că nu e deloc o idee bună să construiești un bloc în zonă sau să cumperi acolo. Cu toate acestea, una dintre cele mai mari firme din Constanța specializate în construcția de apartamente, Solid House, a pus un pariu curajos și construiește un ansamblu rezidențial aici. Dacă blocurile R sunt amplasate cu vedere de-a lungul străzii, cimitirele fiind văzute din laterale, blocurile Solid House vor avea vedere fix spre cele trei cimitire menționate.

Din păcate, pentru a construi aici, Solid House a distrus mai multe mii de metri pătrați de iarbă și a tăiat mai mulți copaci sănătoși, dar asupra acestui aspect vom reveni.

 

Prețurile apartamentelor vor continua să SCADĂ – 10 ARGUMENTE

Solid House a anunțat că va ridica, pe un teren în suprafață de 6.000 mp, trei blocuri cu 10 etaje și cu două etaje subterane. Vor fi aici garsoniere și apartamente de trei camere, spații comerciale la parter și locuri de parcare.

O garsonieră costă 43.000 de euro fără TVA, iar un apartament de două camere 63.000 de euro fără TVA. Vă reamintim, TVA este de 5% (preț final 66.150 euro), dacă sunteți la prima achiziție, sau de 19%, în caz contrar (preț final 74.970 euro). Apartamentele de două camere au 48 mp utili, ceea ce înseamnă 1.378 euro/mp, sau 1.561 euro/mp, cu TVA de 19%.

Am trimis un email celor de la Solid House în care i-am rugat să ne spună dacă prețul locului de parcare este inclus în preț și de ce au ales acest spațiu. Nu am primit niciun răspuns.

Solid House este una dintre firmele constănțene care raportează profit an de an. În 2017 au avut un profit net 128.629 de lei, după ce în 2016 raportaseră cel mai bun profit din istorie: 10.170.796. În 2017 societatea dădea de muncă, în medie, la 45 de oameni.

Ce v-a făcut Constanța de o urâți așa de mult?

Foarte aproape de aceste blocuri a construit un imobil de zece etaje, în anii trecuți, și Jean Paul Tucan. Și din unele apartamente din imobilul său se pot admira cimitirele, dar asta nu i-a oprit pe oameni să cumpere.

Solid House SRL este condusă de omul de afaceri turc Gur Bilal.

Un text de Cristian Hagi

Donații pentru un jurnalism independent

One comment

  • Solid sunt nesimtiti.. eu am un SRL cu un angajat si am profit 130 de mii RON, adica tot atat cat are ditamai dezvoltatorul imobiliar de mii de apartamemte ?!?! :))) ce gluma buna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.