Solid House Holding vrea să înființeze primul parc industrial din sud-estul României, o investiție de 30,5 milioane euro care va crea peste 1.500 de locuri de muncă

În total, la finalizarea proiectului, parcul industrial va pune la dispoziția rezidenților 39 de hale cu regim de înălțime P + 1 etaj parțial, cu suprafața construită desfășurată de 44.370 de metri pătrați. Imagine cu rol demonstrativ

Solid House Holding SRL a întocmit un studiu de fezabilitate pentru înființarea unui parc industrial. Potrivit acestuia, în zona de sud-est a României nu există acum decât două parcuri industriale, unul în Mangalia și unul în Galați. Ambele sunt deținute de stat, dar, din păcate, niciunul din ele nu este funcțional.

Solid House Holding vrea să construiască acest parc în zona industrială a municipiului Constanța, pe strada Celulozei. Suprafața totală a zonei studiate este de circa 14,37 hectare, tot terenul fiind în intravilan. O parte din loturi sunt construite, dar unele construcții se află în paragină.

Potrivit studiului de fezabilitate, parcul industrial ar trebui să genereze un număr de cel puțin 1.500 de locuri de muncă destinate în principal locuitorilor din orașul Constanța, din localitățile învecinate, dar și din regiunea de sud-est a României. În perioada de construcție a parcului se vor crea 350 – 400 de locuri de muncă.

V-ar putea interesa și: Sergiu Manea, CEO BCR: „Cred foarte mult în potențialul Constanței”

Parcul va fi construit în etape și este conceput pentru a se potrivi unei varietăți largi de branduri. În total, la finalizarea proiectului, acesta va pune la dispoziția rezidenților spații de înaltă calitate, 39 de hale cu regim de înălțime P + 1 etaj parțial, cu suprafața construită desfășurată de 44.370 de metri pătrați, trei clădiri cu opt etaje, cu suprafața construită desfășurată de 14.166 mp, cu funcțiuni mixte de birouri, producție textile, incubator de afaceri, spații cu destinația de cantină, săli de conferințe, etc. Zonele industriale vor fi între 880 mp și 1.100 mp, cu înălțimi de la 5 metri la 18 metri.

Valoarea estimată a investiției este de 30.512.200 de euro fără TVA.

Parcul va avea drumuri cu lățimi care ating 17 metri, dar și 645 de locuri de parcare, la sol și subsol.

Potrivit legii, înființarea parcurilor industriale poate beneficia de unele facilități fiscale, cum ar fi scutirea de la plata impozitului pe terenuri sau pe clădiri. Consilierii municipali sunt chemați, în ședința din 27 aprilie, să aprobe aceste facilități. Una din condiții este ca firma să nu mai fi beneficiat de ajutoare de minimis sau de stat în ultimii ani fiscali, lucru certificat de administrator printr-o declarație notarială.

Ramazan Gur, președintele Solid House Grup SRL

Solid House Holding SRL este înființată în anul 2021. Potrivit Confidas.ro, are trei asociați, Ghiural Eximp SRL, Euro House Construct SRL și Solid House SRL. Președintele Solid House Grup SRL este Ramazan Gur. Firme menționate sunt deținute de Ramazan Gur și/sau Bilal Gur, oameni de afaceri născuți în estul Turciei, deveniți cetăți români.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Solid House Holding vrea să înființeze primul parc industrial din sud-estul României, o investiție de 30,5 milioane euro care va crea peste 1.500 de locuri de muncă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța vrea să majoreze salariile în cadrul Direcției generale de asistență socială, pentru că angajații au fost expuși contaminării cu virusul Sars-Cov-2 și pentru că s-au ocupat de refugiații din Ucraina

sâm apr. 22 , 2023
Pe 27 aprilie, în ședința de consiliu local, primarul Constanței, Vergil Chițac, le propune consilierilor municipali majorarea salariilor în cadrul Direcției generale de asistență socială Constanța. Propunerea este ca, începând cu data de 28 aprilie, salariile de bază să fie stabilite la nivelul gradației 0, fără a se depăși fondul […]
salarii-primaria-constanta

V-ar putea interesa și: