Soluția PNL pentru un turism mai eficient pe litoral

niculescu-varga

George Niculescu și Ana-Lucia Varga în cadrul unei conferințe de presă

Partidul Național Liberal filiala Constanța are o propunere pentru eficientizarea turismului pe litoral. Aceasta a fost expusă de George Niculescu, candidat din partea PNL pentru Camera Deputaților.

”Am două programe pe care vreau să le promovez în Parlament. Primul fiind extinderea sezonului estival și corelarea cu vacanța de vară. Cel de-al doilea proiect se referă la energiile regenerabile. Mai exact, mă refer la stimularea investițiilor pentru consumatorii casnici”, a precizat acesta.

În ceea ce privește extinderea sezonului estival, acesta propune ca vacanța de vară să înceapă la 1 iunie.

„Știm cu toții că sezonul estival la noi ține maximum trei luni. Nu avem cum să creștem artificial temperaturile în lunile mai și octombrie, atunci trebuie să corelăm vacanța de vară cu începerea sezonului estival. Este o temă la care ne gândim de ceva vreme și care se poate pune în aplicare nu prin reducerea numărului de ore în programa școlară, ci prin restructurarea anului școlar, astfel încât vacanța de vară să înceapă odată cu sezonul estival, adică la 1 iunie. Anul acesta, elevii au luat vacanță în 17 iunie, iar Bacalaureatul s-a încheiat pe 16 iulie. După părerea mea, operatorii de turism de pe litoral sunt prejudiciați de această structură a anului școlar, prin faptul că familiile care au copii și care vor să vină pe litoral sunt condiționate de terminarea școlii. Astfel, luna iunie nu poate fi folosită eficient pe litoral. Acest lucru se traduce printr-un sezon mai scurt, angajările se fac mai târziu, gradul de ocupare este mai mic, iar încasările sunt mai puține. Dacă vom corela vacanța cu sezonul estival, oamenii de afaceri vor fi determinați să investească mai mult, ceea ce înseamnă taxe mai multe“, a declarat George Niculescu.

Referitor la energiile regenerabile, Niculescu a spus că cetățenii trebuie să poată obține fonduri guvernamentale pentru instalarea de panouri fotovoltaice în propriile gospodării.

„În România, procesul de autorizare și obținere a fondurilor pentru panourile voltaice durează aproximativ 450 de zile. Mult prea mult, cred eu. O simplificare a legislației ar determina ca mulți dintre români să devină producători de energie, instalându-și aceste panouri voltaice, ale căror costuri sunt destul de mari“, a precizat candidatul George Niculescu.

Acesta ocupă poziția a patra pe listele PNL Constanța la Camera Deputaților, o poziție eligibilă.

În cadrul conferinței de presă în care au fost prezentate aceste idei a participat și Ana-Lucia Varga,  aflată pe poziția a doua în lista liberalilor pentru Senat. Expert în protecția mediu și în dezvoltare durabilă, acesta are mai multe proiecte în domeniu, pentru Constanța. Unul dintre cele mai importante este „Redimensionarea ecologică și economică a luncii Dunării“ și se referă la reconsiderarea liniilor de apărare a localităților împotriva inundațiilor, iar alta cuprinde crearea unor zone care pot fi inundate.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.