Soluție românească: plătesc amenda pentru că au intrat ilegal în zone protejate, dar refuză să le părăsească

Mii de turiști au ajuns pe plajele sălbatice din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării. În aceste zone, pătrunderea cu mașina pe plajă sau camparea sunt interzise și se sancționează cu amendă. Foarte mulți români își asumă amenda, atunci când sunt prinși de autorități, dar nu vor să părăsească locul.

„Din al doilea weekend din luna iulie a început să se înregistreze afluență de turiști pe plajele sălbatice din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării și, astfel, Plajele Vadu, Corbu și Midia au fost din nou pline. În cele două zile de weekend au fost estimați aproximativ 8.300 de turiști și 1.220 de autovehicule, Plaja Vadu fiind cea care a înregistrat cel mai mare număr de turiști pe zi, respectiv 3000 sâmbătă și 4000 duminică, de asemenea și cel mai mare număr de autovehicule (500 pe zi).”, spun reprezentanții RBDD.

Acțiunile de monitorizare și control în zonă au continuat, inspectorii ecologi ai ARBDD au acționat cu echipaje mixte formate din reprezentanți ai Poliției zonale Corbu și ai Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

„Din păcate, mulți dintre cei sosiți pe aceste plaje sălbatice, neamenajate, continuă să ignore indicațiile de pe panourile de informare amplasate în zonă și pun presiune pe habitatele naturale costiere, iar pentru aceste fapte sunt sancționați. Dintre aceștia, sunt turiști care recunosc fapta, își asumă plata amenzii, însă nu vor să părăsească locul (mașina sau cortul). Pentru contravențiile constatate, au fost aplicate în total 46 de sancțiuni dintre care 22 de amenzi în valoare de 21.200 lei și 24 de avertismente.”, arată sursa citată.

După fiecare weekend în care mii de vizitatori sosesc pe plajele sălbatice din zona Vadu- Corbu- Midia, firma de salubrizare din zonă (în baza contractului încheiat între Primăria Corbu și Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării) ridică deșeurile depozitate atât în pubelele instalate în locurile special amenajate, cât și pe cele aruncate lângă acestea.

„Facem încă odată apel la turiștii ce aleg să vină pe aceste plaje neamenajate din Rezervația Biosferei Delta Dunării, să respecte regulile în vigoare cu privire la vizitarea acestor zone, aceste reguli fiind expuse pe panourile din zona plajelor. Reglementările pentru desfășurarea activităților în zonele costiere din rezervație, au rolul de a proteja pentru viitor sistemul natural ecologic cu flora şi fauna locală, peisajul şi caracteristicile naturale ale zonei de coastă şi de a menţine pe termen lung statutul favorabil de conservare al habitatelor naturale, situri Natura 2000, în conformitate cu legislaţia în vigoare.”, mai spun reprezentanții rezervației.


Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

O țară anormală, în care normalitatea și respectarea legii sunt premiate cu medalii de onoare

Mon Jul 12 , 2021
Un jandarm găsește o agendă în care se aflau 1.500 de euro. Stă pe lângă ea, dar nu apare proprietarul. A doua zi o deschide, găsește un număr de telefon și sună. Găsește proprietara banilor și îi returnează. Pentru această faptă, Jandarmeria din Constanța îl va propune pe angajatul său […]
cristian-hagi-editorial