Soluție pentru turismul de pe litoral: înființarea companiei aeriene AIR CONSTANȚA

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mohammad Murad, în platoul Dobrogea TV, alături de moderatorul emisiunii Realitatea locală, Cristian Hagi (foto: Constanța 100%, 16 august 2018)

Omul de afaceri Mohammad Murad are o soluție pentru ca turismul din Constanța să fie mai atractiv: înființarea unei companii aeriene.

Compania ar trebui să fie înființată prin eforturile Primăriei și Consiliului Județean Constanța. I-a dat chiar și un nume: AIR CONSTANȚA.

„Eu, dacă eram în locul primului sau președintelui de Consiliu Județean, primul lucru pe care l-aș face ar fi o companie de aviație, care să se numească AIR CONSTANȚA. Aș închiria trei avioane, astfel încât tot anul să aduc turiști pe litoral: iarna pe balnear, vara pentru sezonul de vară. Costul este foarte mic. Înseamnă 200.000 – 300.000 de turiști pe lună, bani pe care poți să-i recuperezi, dar ai tot timpul peste 10.000 de turiști pe litoral.”, a declarat Mohammad Murad în emisiunea Realitatea locală de la Dobrogea TV.

Acesta a precizat că noul mod de gândirea privind afacerea este să nu mai aștepți să vină omul la tine la magazin, ci să te duci tu la el acasă. A spus că, în turism, există o creștere pe on-line, pentru că omul nu mai vrea să se deplaseze la agențiile de turism, este mai comod și comandă de acasă sejurul.

„Mergem noi cu avionul la ei, în orașul respectiv. Putem avea curse, de exemplu, de două ori pe săptămână în Polonia, în mai multe orașe, mă duc la Cluj, le spun că vine Air Constanța și îi ia de acolo. Pe hârtie, poate pierd puțin la transport, dar fac un flux de 10.000 de oameni pe care-i aduc. Știți ce ușor se pot găsi soluții dacă gândim logic?”, a mai spus Murad.

În luna aprilie a acestui an, directorul Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, Bogdan Artagea, vorbea, la rândul său, despre aducerea a două aeronave de la un operator privat și punerea bazei unei linii proprii, numită Air Constanța. Acesta ar urma să deservească exclusiv aeroportul de la Constanța.

„Suntem în discuții să aducem două aeronave printr-un operator privat. Vrem să facem bază pe Constanța. Se va numi Air Constanța! Nu putem spune încă cu cine, dar se va face cât de curând. Depinde de operatorul privat care își va asuma proiectul. Cu cele două aeronave vom atinge 14 destinații. Deocamdată suntem în discuții avansate. Dacă iese proiectul acesta, pentru Constanța va fi ceva fenomenal”, a spus Bogdan Artagea.

Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa a înregistrat, în perioada ianuarie – iunie 2018, un trafic comercial a fost de 50.148 pasageri, în creştere cu 14% faţă de perioada ianuarie – iunie 2017.

 

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.