Sondaj Avangarde: PSD, aproape egal cu PNL + AUR + USR

Potrivit unui sondaj comandat de PSD, partidul se menţine la 40% din intenţiile de vot la parlamentare. Asta înseamnă aproape procentele obținute de următorii trei clasați (43%).

Astfel, PNL scade la 17%, iar USR la 11%, conform Barometrului opiniei publice pe luna noiembrie, realizat de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde. Potrivit aceleiaşi surse, Alexandru Rafila. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Mircea Geoană sunt politicienii situaţi pe primele locuri în topul popularităţii, în timp ce Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Florin Cîţu, Nicuşor Dan sunt pe ultimele poziţii. Însă, chiar şi la cei de pe primele poziţii ca procent al opiniilor favorabile, numărul celor care au mai degrabă o părere proastă despre ei este mai mare.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila se bucură de cea mai bună imagine, 37% dintre cei chestionaţi având o părere bună despre el, în timp ce procentul celor care au o părere proastă este de 40%. Rafila e urmat de Marcel Ciolacu – 30% au o părere favorabilă, iar 51% nefavorabilă, Gabriela Firea – 28% au o părere favorabilă, iar 52% nefavorabilă, Mircea Geoană – 27% au o părere favorabilă, iar 53% nefavorabilă.

Preşedintele Iohannis se situează pe poziţia a noua din topul care conţine 13 nume de politicieni, cu 17% opinii favorabile şi 69 % nefavorabile, urmat în ordine de Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Florin Cîţu. Ultimul pe listă este Nicuşor Dan cu doar 4% opinii favorabile şi 70% nefavorabile. Fostul premier Florin Cîţu are cele mai multe opinii nefavorabile, 77%.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, dumneavoastră cu ce partid politic sau alianţă politică aţi vota?”, 40 % dintre cei intervievaţi au indicat PSD (la acelaşi nivel ca în precedentul Barometru), 17% au indicat PNL (în scădere faţă de 18% luna trecută), 15%, AUR (în creştere faţă de 14% luna trecută), 11% au indicat USR, care scade de la 13% luna trecută, iar UDMR este constant la 5%.

82% dintre cei chestionaţi consideră că în România lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Sondajul a fost realizat la comanda PSD, în perioada 16 – 24 noiembrie, pe 906 de subiecţi, eşantion probabilist, aleator simplu, prin  metoda CATI (interviuri telefonice), iar marja de eroare este 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zilele Carierei Albastre la Universitatea Maritimă din Constanța

lun dec. 6 , 2021
Universitatea Maritimă din Constanța a organizat, recent, cea de-a V-a ediție a Zilei Carierei Albastre. Evenimentul a fost dedicat studenților și elevilor constănțeni și se desfășoară în cadrul perioadei de sustenabilitate a proiectului MENTOR — Blue Career Centre of Eastern Mediterranean and Black Sea, contract nr. EASME/EMFF/2016/1.2.1.2./06/S12.749365-MENTOR. Evenimentul a abordat […]

V-ar putea interesa și: