Sondaj despre Cazinoul din Constanța. Vreți să fie muzeu, teatru, bar sau altceva?

cazinoul din constanta

Primăria Constanța ne întreabă care vrem să fie soarta Cazinoului din Constanța. Putem răspunde online la câteva întrebări.

Dacă dați click AICI, găsiți și sondajul.

Suntem întrebați cum considerăm că este oportun să se realizeze reabilitarea și dacă suntem de acord ca o parte din activitățile asigurate în interiorul Cazinoului, să fie generatoare de venit pentru a acoperi cheltuielile sale de funcționare și de mentenanță. De asemenea, suntem rugați să alegem, dintr-o listă, patru funcțiuni care ar putea fi asigurate în interiorul Cazinoului, astfel încât să se adreseze unui public cât mai larg, pe toată perioada anului. Pe listă se află funcțiuni precum: bibliotecă, muzeu, restaurant, bar, centru comunitar, teatru, etc.

În prezent, Cazinoul din Constanța (teren+construcție) este transferat pentru o perioadă la Guvern, pentru a fi reabilitat prin Compania Națională de Investiții, care are deja alocați banii în acest sens, însă nu a reușit să adjudece proiectarea și execuția lucrărilor de reamenajare.

„Cazinoul din Constanța este bătut de valuri și se degradează pe zi ce trece, deoarece fondurile puse la dispoziție de Compania Națională de Investiții (CNI ) pentru reparații nu pot fi cheltuiți , din cauza faptului că licitațiile pentru atribuirea contractului de reabilitare au fost blocate în repetate rânduri datorită multiplelor contestații ale unor antreprenori generali participanți la licitații. Având în vedere că documentația tehnico-economică în baza căreia s-au demarat procedurile de achiziții a fost întocmită acum 5 ani, nu mai este de actualitate, ținând de modificările legislației în baza căreia au fost întocmite documentațiile anterioare, este necesară realizarea altor studii, expertize și documentații tehnico-economice, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Chestionarul poate fi completat până pe 28 februarie 2018.

8 comments

 • G. Constanti

  Nu se vede chestionarul!

 • De ce la prima intrebare cetatenii nu sunt lasati sa raspunda si liber? De ce nu exista si alte variante de raspuns? Cazinoul ar trebui reabilitat din banii cilectati din taxele si impozitele cetatenilor din Constanta! Se strang foarte multi bani care ar putea fi folositi eficient nu cum s-au platit zeci de mii de lei (miliarde de lei vechi) pentru luminitele de Craciun (oras impodobit jalnic), sau flori cumparate la supra pret pentru spatiile verzi, sau sume exagerate paltite pentru asa zisa plantare de copaci (una se declara, alta se face, daca s-ar planta cati copaci declara autoritatule ca se planteaza am trai in jugla tropicala nu ne-am tari ca ramele pe asfalt vara) dupa ce tot primaria i-a taiat pe cei dinainte. Bine ca va interrseaza ce afacere, cafenra, bar, sa faceti in acel monument!

 • Bine ar mai fi,…daca s-ar face totusi ceva!!! Dintr-o emblema a Constantei,….a ajuns o rusine a Constantei!!! Starea natiunii este reflectata prin ceea ce intreprindem!!!! Nu vreau sa duc vorbele mai departe!!! Daca autoritatile nu au facut nimic in acesti aproape 30 de ani,…sa lasam atunci in seama oamenilor de bine care doresc sa salveze aceasta opera de arta!!! Legat de ce anume destinatie sa i se dea?! Un studiu de caz facut de oameni cu viziune,…adusi de afara daca e cazul,…si apoi oferind servicii pe masura,…..cu oameni pregatiti,…si nu cu cocalari,…bisnitari,…tigani si alte categorii infecte ale societatii!!!

 • agache vasile

  Teatru

 • ROSU LUCICA

  Mi-ar fi plăcut să bifez “Muzeu” dar, Constanța nu e ca Iaşul, unde s-a reabilitat Palatul Culturii, o clădire imensă în comparație cu Cazinoul, cu funcțiunea clar definită -“cultură”.
  M-am gândit la profitul maxim posibil, la locația lui în calea turiştilor, dornici să se distreze nu să se instruiască. Uneori, sunt atât de triste sălile de teatru de la noi, goale. N-aş mai vrea încă una. Cazinoul e…cazinou, loc de distracție. Asta-i!

 • Cazinoul din Constanța să fie : teatru ori muzeu !

 • pai de ce ii mai zicem atunci cazinou daca-l facem salas de cultura ? daca va fi teatru cine v-a sluji in el si cu ce bani ? pt muzeu ce profil sa fie si cu ce bani ? deci il paste o soarta nu prea roz Mai bine lasati-l asa cum l-a facut ma-sa ! ar atrage turisti de profil din toata lumea ( daca e condus profesional ) si ar aduce ceva bani orasului Cine vrea cultura are unde

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.