SONDAJ. Cine a fost personalitatea anului 2015 în Constanța?

personalitati 3

Anul 2015 a fost unul în care mulți constănțeni s-au remarcat în domeniile lor.

Vă propun să votați personalitatea care schimbat cel mai mult în bine lumea din jurul său sau cea de care sunteți cei mai mândri. Puteți vota cel mult trei nume din acestă listă.

Am ales câteva nume (explic mai jos de ce), dar puteți face propuneri, în comentarii la această postare, iar aceste propuneri vor fi analizate și adăugate în sondaj.

Personalitățile alese de mine sunt:

Simona Halep – pentru locul al doilea în clasamentul modial feminin de tenis

Gheorghe Hagi – pentru că a investit în Viitor și a adus echipe pe un loc nesperat în clasament

Radu Mazăre – pentru curajul de a-și fi dat demisia

Roxana Bageac (decedată) – pentru vocea senzațională, omul de execepție și pentru lupta pe care a dus-o pentru a trăi

Cristian Cealera – pentru că volumul său de povestiri despre Constanța este cel mai bine vândut din librării

Doina Păuleanu – pentru o activitate fără cusur la Muzeul de Artă, dar și pentru ultima apariție editorială, ”Regalitatea și marea”

Horațiu Cherecheș – pentru premiul pentru cel mai bun coregraf de balet clasic

Decebal Făgădău – pentru că a reabilitat piața Ovidiu

Valentin Vrabie – pentru toate minunile pe care le face în Peștera, unde este primar

Daniela Vlădescu – pentru că s-a luptat ca Teatrul Național de Operă și Balet să existe și pentru că acesta face performanță

Gelil Eserghep – pentru că a reușit să unească etnicii tătari din România și pentru mesajul de calm și echilibru pe care îl transmite

Tudorel Chesoi – pentru că este primul consilier local care reușește să aducă bani școlilor pe care le reprezintă.

Update 1. Din partea vechiului PDL mi se șoptește: senatorul Gigi Chiru, care a reușit să transforme Ziua Dobrogei în sărbătoare națională.

Update 2. Intră în sondaj și Elizabeta Samara, pentru un an excelent, încununat cu titlul de campioană europeană la tenis de masă. Îmi fac mea culpa că am omis-o la început.

Update 3. Horia Tecău, propune un cititor. Constănțeanul a devenit numărul 1 numărul 2 mondial la tenis de câmp, la dublu, în acest an. În plus, a donat și o sumă importantă Spitalului Județean Constanța. Evident, intră în sondaj.

Puteți vota mai jos.

[poll id=”3″]

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

5 comments

 • pe copii de la AEC de ce nu-i includeti? Au facut mai multe pentru oras decat Chesoiu sau Mazare

 • Lipseste cea mai importanta optiune de vot: “Nici unul dintre cei de mai sus” !

  Imi pare rau, dar aceasta este realitatea. Poste doar Tecau, prin gestul sau facut din inima (desi solutia pentru imbunatatirea sistemului sanitar nu este sa astepte mila unuia sau a altuia).

  Aaa, si ar mai fi primarita din com. Cumpana care este peste multi dintre cei de pe lista. Dar suntem departe de a avea “personalitati” reale, oameni cu adevarat remarcabili. Trist, nu?

 • Gogu Pintenogu

  Mi-e greu sa aleg o persoana de pe lista, toti au facut ceva important pentru oras, cu exceptia lui Radu Mzare, nu inteleg ce cauta pe lista un infractor, un profitor, care a distrus Constanta cultural, economic, social si arhitectural. Demisia sa nu a fost un act de curaj, a fost nevoit sa demisioneze. Cine l-a pus pe lista este infantil!

  • Ne place sau nu, omul acesta a condus destinele orasului Constanta timp de 15 ani. E un fapt.
   Inca ceva: puteti vota trei persoane, nu una singura.

 • nu inteleg de ce sunt inclusi in aceasta lista, cetateni de onoare ai constantei potentiali infractori: gigi chiru- dosar penal, radu mazare- dosare penale; individual hagi – coordionatorul blaturilor din fotbalul romanesc, fagadau care pina acum nu a facut nimic pentru constanta. este foarte grav ca numele infracorilor ce beneficiaza de prezumtia de nevinovatie sunt associate cu numele de: eliza samara, horia tecau, simona halep( care a mintit enorm in 2015 si vad ca pentru turneul de la Brisbane se da ca a fost bolnava. pariurile o omoara)

Leave a Reply

Your email address will not be published.