SONDAJ Cu cine veți vota la alegerile europarlamentare din 2019?

sondaj alegeri europarlamentare

UPDATE. Din cauza tentativelor repetate de fraudare a sondajului, echipa Constanța 100% a decis să îl oprească, pentru a nu distorsiona și influența în niciun fel alegătorii. Rezultatele pentru toți candidații au fost resetate.

Alegerile europarlamentare vor avea loc, în România, în data de 26 mai 2019. Constanța 100% vă invită la acest sondaj, pentru a vedea care sunt preferințele politice ale alegătorilor.

La Biroul Electoral Central au depus liste 23 de partide politice. Pe buletinele de vot o să avem și șapte candidați independenți, care au strâns semnăturile necesare. România va fi reprezentantă în Parlamentul European de 33 de persoane.

[poll id=”40″]

Listele de candidați ale partidelor le puteți citi pe site-ul BEC (dați click AICI).

În urma votului care va avea loc în mai 2019 vor fi aleși cei 705 eurodeputați care ne vor reprezenta la nivelul UE până în 2024.

Ce trebuie să știi

Este important să ai în vedere anumite detalii privind legislația electorală, precum vârsta minimă de votare sau votul în diaspora, care diferă de la țară la țară. Pe site-ul alegerilor europene veți găsi informații despre cum puteți vota, știri și rezultatele alegerilor din 2019.

Spre exemplu, în România, urnele se deschid duminică, 26 mai 2019. Cetățenii români care locuiesc într-o altă țară din UE au dreptul să voteze fie pentru candidații din România în secțiile de votare organizate în cadrul ambasadelor sau consulatelor, fie pentru candidații din țară de reședință.

Citește acest infografic pentru a afla mai multe detalii.

Care este miza?

Participarea la vot la alegerile europene înseamnă să-ți exprimi punctul de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică. Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, dar urmăresc și activitatea altor instituții europene.

Aceasta este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când  sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European (scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 și mai 2014).

Precizăm că demersul nostru nu este unul sociologic, ci jurnalistic.

La acest sondaj se va putea vota până pe 25 mai, la ora 23.59. Nu se poate acorda decât un singur vot de la o adresă IP. Orice încercări de manipulare a votului prin diferite sisteme informatice vor fi eliminate.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avaria RAJA din Cumpăna se prelungește

vin mart. 29 , 2019
Ca urmare a problemelor întâmpinate la remedierea avariei survenită astăzi – 29 martie 2019, la conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm de pe strada Constanței, din localitatea Cumpăna, RAJA SA este nevoită  să prelungească perioada de întrerupere a furnizării apei potabile până la ora 18,00. Sunt afectați în continuare […]
raja

V-ar putea interesa și: