SONDAJ Cum vreți să arate zona peninsulară a Constanței?

zona peninsulara constanța

Primăria Constanța vrea să modifice Planul Urbanistic Zonal al Peninsulei. Proiectul se află în dezbatere publică până pe 18 februarie.

Legea prevede ca cetățenii să fie consultați, și așa se întâmplă și acum. Documentele publicate de Primăria Constanța se adresează însă mai degrabă specialiștilor.

Pentru a veni în ajutorul celor care doresc să participe la dezbatere, sociologul Simona Niculae, totodată locuitoare a Peninsulei, a creat un chestionar care poate fi completat în câteva minute. Datele culese vor fi analizate şi trimise Primăriei şi vor fi, de asemenea, făcute publice. În acest scop a fost creat un grup pe FB – Grup de Iniţiativă Civică Peninsula, pe modelul grupurilor create la iniţiativa locuitorilor unor zone, mai ales din Bucureşti.

Chestionarul poate fi completat aici: https://goo.gl/forms/6c0eiv8NRFq9MjFr1

Grup de Iniţiativă Civică Peninsula se află aici: https://www.facebook.com/groups/395012741260914/

Informaţiile legate de PUZ puse la dispoziţie de Primărie se pot consulta aici: http://www.primaria-constanta.ro/arhiva/detalii-stire?nws=36718871-8a60-65e9-84cc-ff0000670d49&fbclid=IwAR19-RGNR59m3CZHx3-cE8-x9sr1N-JX4W0rfFg67rv1hn31U5P4sQqyOF0

Sesizări în scris către Primărie se pot trimite şi aici: primarie@primaria-constanta.ro

Dacă locuiţi în Peninsulă sau doriţi să susţineţi o acţiune cetăţenească concentrată pe situaţia actuală a Peninsulei, sunteţi invitaţi să deveniţi membri.
2 thoughts on “SONDAJ Cum vreți să arate zona peninsulară a Constanței?

  1. Sintem in 2019. Am plecat din Peninsula in 1991. Primarii se schimba la 4 ani? Unul vine altul pleaca. Sa inceput hotelul ala in Portul Tomis, paremise ca nici acum nu e terminat. Si nenea asta Libanezu sau ce este, cica renoveaza Amfiteatrul. Lam vazut vara trecuta cum se plimba cu elicopterul peste Mamaia si cum il astepta la Eforie acolo intrun camp unde e un hotel si o pescarie nu de parte, halal pescarie, urci si cobori peste o cale ferata. Va plagenti de maidanezi in Peninsula? Eu mergeam pana la Casa de Cultura la scoala pe jos, si nu miera frica. Nu departe de Catedrala se afla o cladire cica e fostul Consulat Britanic. Hotelul Palas to inchis e, si el? Ala din curba inceput si neterminat, Palasul inchis. Vila fosta rezidenta consulat Cehia, vila artistilor tot de vanzare si ea, nu? Plaja Modern, ca si Mamaia plina de umbrele, dar nai unde merge la WC. Inainte de a pleca din Tara in 1991, am vazut un American, conducea un Pontiac Fiero, o masina sport cu 2 usi, si geam fara rama in partea de sus, inmatriculat mi se pare in California. Sa dat jos din masina, langa Hotelul Palas, a scos o camera video si a filmat, bombanind ceva pe inregsitrare. Asta era in 1990. La scurt timp a aparut in portul Tomis un iaht cu 3 catarge, pavilion SUA. Acuma portul e sufocat de restaurante pe mal si de pontoane pe apa. Cum sa vreau sa arate peninsula? Sufocata si pe mal si pe apa? Fara maidanezi? Fara parcari pentru locuinte? Nu mai vreau nimic. Din 1991 pana acum nu sa schimbat nimic. Mam saturat de Constanta, mam saturat de Romania. Si totusi revin vara, pentru ca acolo am copilarit, si nu ma invarteam in sensuri giratorii, fara sa vad prostituate la poarta 1.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Dosarul Retrocedărilor: lista cu terenurile care trebuie să reintre în posesia statului sau a municipiului

vin feb. 8 , 2019
Adevărata bombă din dosarul Retrocedărilor pare că nu este condamnarea la închisoare a vinovaților, ci decizia instanței ca zeci de terenuri care apar în dosar să revină în posesia statului român sau a municipiului Constanța. Vorbim despre terenuri pe care se află, acum, case, blocuri, magazine, centre de distracții, și […]
bloc strada casin

V-ar putea interesa și: