Sondaj CURS: PNL și PSD au împreună 58% din intenția de vot

Un sondaj CURS realizat la nivel național în perioada 8-22 noiembrie 2022 arată că PNL și PSD au împreună 58% din intenția de vot.

Iată cum ar vota alegătorii dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. 

La întrebarea referitoare la scenariul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri, 34% dintre cei care au răspuns au indicat faptul că ar pune ștampila pe PSD. 

Liberalii sunt pe locul al doilea, în creștere, având o intenție de vot de 24%. 

Pe locul al treilea este Alianța pentru Unirea Românilor, formațiune dată cu un procent de 12%. 

Locul al patrulea este ocupat de Uniunea Salvați România, partidul lui Cătălin Drulă fiind susținut de 9% dintre respondenți. 

UDMR e în continuare la o intenție de vot de 5%. 

Imediat sub pragul parlamentar sunt Partidul Mișcarea Populară, cu 4%, dar și formațiunea controlată de Dan Voiculescu, Partidul Umanist Social-Liberal, tot cu 4%. 

Cu o intenție de vot de sub 2% sunt Forța Dreptei (Ludovic Orban), REPER (partidul condus de Dragoș Pîslaru și Ramona Strugariu, dar unde un rol îl joacă și Dacian Cioloș), SOS România (Diana Șoșoacă) și Alianșa pentru Patrie (coordonat de Codrin Ștefănescu).

Sondajul a fost făcut pe un eșantion de 1067 respondenți, cu vârstă de 18 ani și peste, tipul eșantionului fiind probabilist, multistadial, stratificat, cu o marjă de eroare de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere, față în față, la domiciliile respondenților. Perioada de realizare a fost 8-22 noiembrie 2022.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Femeia care a aruncat în aer două bancomate în Constanța ar face parte din temuta organizație mafiotă 'Ndrangheta

mar nov. 29 , 2022
Un bancomat instalat la Pavilionul expoziţional din Constanţa a fost aruncat în aer marți dimineaţă, 29 noiembrie, iar suspecţii sunt aceeaşi care au aruncat în aer bancomatul din Castelu pe 18 noiembrie. După acea primă lovitură, poliţia i-a pus sub filaj pe cei doi suspecţi care au fost reținuți Potrivit […]

V-ar putea interesa și: