SONDAJ. Sunteți de acord să se fumeze, din nou, în restaurante și baruri?

lege fumat

Legea fumatului a fost modificată de senatori. În noua formă, se permite fumatul în spații interioare, dacă acestea sunt prevăzute cu instalații speciale de scos fumul.

Senatorul constănțean Nicolae Moga, PSD, a anunțat că legea a trecut de Senat și a ajuns acum la Camera Deputaților.

„Noi la Senat am modificat <spații exclusiv pentru fumători> sau <localuri speciale pentru fumătoriții>, cu instalații speciale de scos fumul, de umidificare a aerului, adică special amenajate. Aşa cum există şi în străinătate, în aeroporturi, de exemplu, unde sunt spaţii speciale, aşa am modificat şi noi legea. Acum Camera să vedem dacă o bagă pe ordinea de zi. Obligat trebuie să o treacă pe ordinea de zi pentru că noi am trecut-o la Senat. Dacă o bagă pe ordinea de zi și nu o discută, atunci poate să treacă tacit cu modificările de la Senat. Dacă o modifică, ea este decizională la legea fumatului. Am modificat legea luând detalii din legislaţia europeană. Din punctul meu de vedere, nu-i putem neglija pe cei şase milioane de fumători”, a declarat senatorul Nicolae Moga.

Vă invităm să răspundeți la sondajul de mai jos.

[poll id=”18″]

Vom transmite răspunsurile senatorului Nicolae Moga, unul dintre inițiatorii demersului.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

12 thoughts on “SONDAJ. Sunteți de acord să se fumeze, din nou, în restaurante și baruri?

 1. Maiii ‘nea Moga…fumatul este un viciu…un drog…nu un handicap.
  Hai sa legalizam si injectarea drogurilor in localuri!
  Stati calm si votati alte legi importante la siguranta cetatenilor si nivelul de trai. Nu praf in ochi ci cacaturi…

 2. dc nu??? dintr-o suta de pers ..sunt 10 care nu fumează și nu mi se pare corect sa ies din bar afara sa fumez mai ales că a venit frigul celor care nu le place fumul sa nu mai intre…daca ar fi 2baruri ..una de fumători si una de nefumatori cea de nefumatori Clar da faliment ……

 3. Nu au dat faliment barurile si restaurantele nici pana acum,deci nu este argument valabil pentru fumatori, in schimb sistemul sanitar nu face fata subfinantarii deci nu mai poate incarca nota de plata a spitalelor ,cu bolnavii fumatori activi sau pasivi !!! Sunt multi bolnavi cu cancer pulmonar, astm ,emfizem,bronsite cronice si alte patologii pulmonare afectati de fumat ,care nu-si permit tratamentele scumpe !

 4. Ăia care fumează ar trebui să se lase de fumat, pentru că:
  1) fumul de țigară este plin de substanțe nocive,
  2) vă faceți atât vouă foarte mult rău, cât şi celor din jurul vostru,
  3) economisiți foarte mulți bani,
  4) cei care fumează miros şi arată groaznic,
  5) poluați foarte mult atmosfera globului şi aşa extrem de poluată,
  6) nefumând veți procrea copii mult mai sănătoşi şi mai reuşiți.
  Think first and be wise!

 5. Sa va bag tigarile in cur. Fumati la voi acasa si dati-va foc, nu este nimeni obligat sa va suporte mirosu de gunoi si sa va inhaleze fumu. De ce viciul vostru sa ii afecteze pe cei care sunt mai capabili mintal si inteleg beneficiile de a fii nefumator ?

 6. E vorba de spatii special amenajate și nu vor fi afectați nefumătorii. ..citiți legea înainte de a vorbi…iar dacă credeți ca o sa trăiți mai mult ca noi va înșelați. ..am 4 colegi care au murit intre 40 -50 de ani fără sa fumeze nici activ nici pasiv…și se poate sa comentați cu argumente nu cu jigniri?

 7. Si eu am avut o prietena care a murit de cancer fara sa fie fumatoare si nici in familie nu erau fumatori. Dar nu vad cu ce ar fi deranjati nefumatorii daca in localuri ar fi spatii separate pentru cele doua categorii de consumatori. Il felicit pe dl. senator Moga pentru aceasta initiativa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO. Povestea de dragoste a vulpii polare din Constanța

sâm dec. 30 , 2017
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța are doi noi locatari: două vulpi polare. Un mascul și o femelă. Între ei s-a născut o impresionantă poveste de dragoste. Inițial, cele două vulpi au fost separate. Fiind mascul și femelă, aceasta era cea mai bună măsură, cel puțin până aveau […]
povestea de dragoste a vulpii de la delfinariu

V-ar putea interesa și: