Sondajul momentului: Pro România, în creștere puternică față de locale. Cine e pe primul loc

Un sondaj realizat în perioada 20 – 25 noiembrie 2020 de Vertifield face lumină în preferințele alegătorilor.

Sondajul a fost realizat la nivel național, pe un eșantion de 1.000 de persoane, prin metoda interviului telefonic. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 2,53%, la un grad de încredere de 95%.

În topul notorietății oamenilor politici din România se află, în ordine, la mică distanță, Klaus Iohannis, Victor Ponta și Ludovic Orban. Peste 97% din români au auzit de ei. Clasamentul rămâne același și în ceea ce privește încrederea în politicieni: Klaus Iohannis – 30,5%, Victor Ponta – 24,2%, Ludovic Orban – 19,8%. Aceștia sunt urmați de Dan Barna – 14,9%, și Marcel Ciolacu – 13,3%.

Întrebarea cea mai interesantă este:

„Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare și ar candida următoarele partide sau alianțe, dv. cu reprezentanții cărui partid ați vota?”

Clasamentul arată așa: PNL – 31,3%, PSD – 22%, USR PLUS – 17% și Pro România – 9,3%. Ar mai trece pragul numai UDMR, cu 5,4%. Partidul lui Băsescu, PMP, rămâne în afara parlamentului, cu 4,8%.

Se remarcă faptul că PNL își conservă prima poziție, dar și rezultatul foarte bun al Partidului Pro România, care reușește o creștere puternică după alegerile locale. Cel mai probabil, acesta este văzut ca o alternativă la marile partide, PNL și PSD, dar și la USR PLUS, care nu mai are vectorii de imagine care să îl tracteze, așa cum a avut la locale. Se vede acest lucru în gradul de notorietate al președintelui USR, Dan Barna (83,1%), dar mai ales al încrederii în el (14,9%).

Sondajul mai arată că Victor Ponta ar fi cel mai bun premier după alegerile din decembrie (27,4%).

Oamenii sunt interesați de vot. 61% din ei vor merge cu siguranță să voteze pe 6 decembrie, în timp ce numai 16,7% spun că nu vor merge cu siguranță.

Sondajul răspunde și unor întrebări referitoare la pandemia de coronavirus. 23% din respondenți au spus că se vor vaccina cu siguranță, 23,3% că probabil se vor vaccina, în timp ce 37,9% spun că nu se vor vaccina cu siguranță.

De asemenea, peste 70% din oameni consideră că școlile ar trebui redeschise.

Potrivit sondajului, 40,8% din români au avut venituri mai mici anul acesta din cauza coronavirusului, 15,6% au intrat în șomaj tehnic, iar 12,6% și-au pierdut locul de muncă.


Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

Executat de Constanța 100%

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cristina Dumitrache, deputat PSD: „Propunem un sistem de sănătate sustenabil, care să deservească toți românii în mod echitabil!”

mie dec. 2 , 2020
          „Principiul care m-a însoțit în timpul celor patru ani de mandat a fost “Nici un cetățean fără acces rapid, sigur și performant la servicii medicale”.           În acest sens, toate proiectele pe care le-am  inițiat în Parlament au căutat să reglementeze legislativ accesul la tratamente cu impact major în […]
Cristina Dumitrache

V-ar putea interesa și: