Sondajul momentului: Pro România, în creștere puternică față de locale. Cine e pe primul loc

Un sondaj realizat în perioada 20 – 25 noiembrie 2020 de Vertifield face lumină în preferințele alegătorilor.

Sondajul a fost realizat la nivel național, pe un eșantion de 1.000 de persoane, prin metoda interviului telefonic. Eroarea maximă admisă a datelor este de +/- 2,53%, la un grad de încredere de 95%.

În topul notorietății oamenilor politici din România se află, în ordine, la mică distanță, Klaus Iohannis, Victor Ponta și Ludovic Orban. Peste 97% din români au auzit de ei. Clasamentul rămâne același și în ceea ce privește încrederea în politicieni: Klaus Iohannis – 30,5%, Victor Ponta – 24,2%, Ludovic Orban – 19,8%. Aceștia sunt urmați de Dan Barna – 14,9%, și Marcel Ciolacu – 13,3%.

Întrebarea cea mai interesantă este:

„Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare și ar candida următoarele partide sau alianțe, dv. cu reprezentanții cărui partid ați vota?”

Clasamentul arată așa: PNL – 31,3%, PSD – 22%, USR PLUS – 17% și Pro România – 9,3%. Ar mai trece pragul numai UDMR, cu 5,4%. Partidul lui Băsescu, PMP, rămâne în afara parlamentului, cu 4,8%.

Se remarcă faptul că PNL își conservă prima poziție, dar și rezultatul foarte bun al Partidului Pro România, care reușește o creștere puternică după alegerile locale. Cel mai probabil, acesta este văzut ca o alternativă la marile partide, PNL și PSD, dar și la USR PLUS, care nu mai are vectorii de imagine care să îl tracteze, așa cum a avut la locale. Se vede acest lucru în gradul de notorietate al președintelui USR, Dan Barna (83,1%), dar mai ales al încrederii în el (14,9%).

Sondajul mai arată că Victor Ponta ar fi cel mai bun premier după alegerile din decembrie (27,4%).

Oamenii sunt interesați de vot. 61% din ei vor merge cu siguranță să voteze pe 6 decembrie, în timp ce numai 16,7% spun că nu vor merge cu siguranță.

Sondajul răspunde și unor întrebări referitoare la pandemia de coronavirus. 23% din respondenți au spus că se vor vaccina cu siguranță, 23,3% că probabil se vor vaccina, în timp ce 37,9% spun că nu se vor vaccina cu siguranță.

De asemenea, peste 70% din oameni consideră că școlile ar trebui redeschise.

Potrivit sondajului, 40,8% din români au avut venituri mai mici anul acesta din cauza coronavirusului, 15,6% au intrat în șomaj tehnic, iar 12,6% și-au pierdut locul de muncă.


Comandat de Partidul PRO România – Filiala Constanța

Executat de Constanța 100%

CUI mandatar financiar coordonator: 11200008

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cristina Dumitrache, deputat PSD: „Propunem un sistem de sănătate sustenabil, care să deservească toți românii în mod echitabil!”

Wed Dec 2 , 2020
          „Principiul care m-a însoțit în timpul celor patru ani de mandat a fost “Nici un cetățean fără acces rapid, sigur și performant la servicii medicale”.           În acest sens, toate proiectele pe care le-am  inițiat în Parlament au căutat să reglementeze legislativ accesul la tratamente cu impact major în […]
Cristina Dumitrache