Sorin Grindeanu vrea să reintroducă taxa de pod de pe Autostrada A2

sorin-grindeanu-taxa-de-pod

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, condus de Sorin Grindeanu, PSD, a anunțat că nu se mai justifică menținerea măsurii de suspendare a aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, având în vedere că s-au ridicat restricțiile de trafic.

Pentru că circulația pe pod a fost redeschisă fără restricții săptămâna trecută și pentru a evita neîncasarea de fonduri la bugetul Companiei de Drumuri, se propune renunțarea la măsura de suspendare a taxei, potrivit proiectului de act normativ publicat luni pe site-ul Ministerului. Măsura reintroducerii taxei de tranzit ar urma să fie aplicată odată cu intrarea în vigoare a ordinului nou de ministru.

Recomandare: Deputatul PSD Lucian Lungoci afirma în 2021 că taxa pentru traversarea podurilor peste Dunăre era ABERANTĂ. Acum spune că desființarea NU ESTE CORECTĂ și nici CONSTITUȚIONALĂ

„Având in vedere faptul că justificarea suspendării aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavoda pentru toate categoriile de vehicule a fost reprezentată de închiderea sensului de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură banda pe sens, între km 147+015 și km 144+235 și ținând cont de faptul ca prin Procesul – Verbal nr. 1206/06.07.2023 au fost ridicate restricțiile de trafic, în prezent nu mai există factori care să conducă la crearea de ambuteiaje și la imposibilitatea utilizării podului conform destinației sale, în condiții normale de circulație”, explică autorii proiectului de act normativ.

Astfel, potrivit lor, nu se mai justifică menținerea măsurii de suspendare a aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă pentru toate categoriile de vehicule, măsura aprobată prin OMTI nr. 1178/2023.

Ca urmare a încetării aplicabilității OMTI nr. 1178/23.05.2023, încasarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă va reduce cuantumul veniturilor neîncasate de CNAIR SA, estimate la aprobarea măsurilor de suspendare, se mai arată pe site-ul MTI.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Recensământ 2021- rezultate definitive pentru județul CONSTANȚA privind structura etnică și religioasă

mar iul. 11 , 2023
Conform Programului de diseminare a rezultatelor Recensământului populației și locuințelor runda 2021 (RPL2021), Institutul Naţional de Statistică a publicat la sfârșitul lunii iunie 2023 rezultate definitive referitoare la caracteristicile etno-culturale și educaționale ale populaţiei rezidente. Datele sunt agregate la nivel de județ și localitate pentru informații privind etnia, religia și […]
recensamant

V-ar putea interesa și: