Șoselele din România, la fel de letale ca războiul din Ucraina

Rusia a ucis în medie şase civili pe zi în Ucraina în ultimele şase luni, conform unui raport al Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, prezentat miercuri la Kiev, care consemnează un bilanţ de 10.000 de civili ucişi de la începerea ofensivei ruse pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, relatează EFE și Agepres.

„La peste 20 de luni de la începerea invaziei ruse, civilii ucraineni continuă să plătească un preţ teribil, prin cei aproape 10.000 de morţi şi zeci de mii de răniţi”, se afirmă în raport. „În ultimele şase luni, războiul a făcut, în medie, şase victime civile pe zi”, subliniază documentul.

Raportul documentează „atacurile constante cu rachete asupra zonelor rezidenţiale şi a infrastructurii critice” şi bombardamentele ruseşti asupra industriei de cereale şi a infrastructurii agricole şi care „continuă să semene frică şi distrugere” pe întreg teritoriul Ucrainei.

Șosele-cimitir

România rămâne Campioana Europei la un capitol sumbru: numărul de morți în accidentele rutiere, cel mai mare raportat la un milion de locuitori. Este concluzia Comisiei Europene. În anul 2021 s-au întâmplat aproximativ 5.000 de accidente rutiere grave (4.915), în care au murit 1.779 de persoane.

În medie, înseamnă că în fiecare zi în România mor 5 persoane, iar alte 10 sunt grav rănite. Dispare, în aproximativ fiecare an, o comună obișnuită dintr-un județ al României.

Recomandare: În județul Constanța mor mai mulți oameni în accidente rutiere decât în toată Norvegia

Comparativ cu alte state din UE, România se plasează în topul listei, în ceea ce privește numărul de accidente rutiere grave. S-au înregistrat anul trecut 86 de morți la 1 milion de locuitori.

În ceea ce privește țările cu cele mai nesigure drumuri, România este în capul listei, după aceea urmează Bulgaria și Croația.

Pe lista cu cele mai sigure drumuri din Europa se află Suedia, Danemarca și Irlanda. În Suedia au fost doar 21 de decese cauzate de accidentele rutiere, anul trecut.

Țara noastră își menține primul loc în clasament și dacă ne comparăm cu țările din Balcani, mai sărace și cu o infrastructură rutieră mai puțin dezvoltată în comparație cu cele din vest.

Iată numărul victimelor la un milion de locuitor în Balcani: Albania – 80, Bosnia și Herțegovina – 74, Macedonia de Nord – 63, Kosovo – 60, Muntenegru – 76, Serbia – 77. Mai mult, numărul de decese pe șosele în aceste țări este, per total, în scădere, de la 1.314 la 1.255.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Galați are mai multe companii cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro decât Constanța

mie oct. 4 , 2023
Cele mai mari 60 de companii din regiunea Sud-Est (primele 10 companii din județele Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea) au generat o cifră de afaceri de 28 miliarde de lei în 2022, în creștere cu 32% față de anul 2021, când au înregistrat 21,2 miliarde de lei. În […]

V-ar putea interesa și: