Soțul liderei de grup a consilierilor USR Constanța, Mirela Garip, l-a împrumutat cu 27.000 de lei pe președintele USR înainte de alegerile locale

Sebastian Garip, soțul Mirelei Garip, Remus Negoi. Sursă foto: Facebook, Constanța 100%, Primăria Constanța
Sebastian Garip, soțul Mirelei Garip, Remus Negoi. Sursă foto: Facebook, Constanța 100%, Primăria Constanța

Liderul consilierilor municipali USR Constanța este o figură ștearsă, în sensul în care nu s-a făcut remarcată cu nimic deosebit în spațiul public. Mirela Garip este director într-o bancă mică, Idea Bank, iar în campania electorală a stat lângă Stelian Ion în mai multe conferințe de presă, fără să scoată niciun cuvânt. În unele dintre ele a avut rolul de purtător de pancarte.

Ce a recomandat-o pentru funcția de consilier municipal? În USR este democrație, colegii își aleg reprezentanții în forurile de conducere.

Am remarcat însă lucruri interesante în declarația de avere a Mirelei Garip. Soțul ei, Sebastian Garip, l-a împrumutat cu 27.000 de lei chiar pe președintele partidului, Remus Negoi. Domnul Negoi este o persoană care nu pare că are nevoie să se împrumute cu 27.000 de lei pentru a trăi. Atunci, de ce să iei împrumut de la soțul celei care avea să devină consilier municipal (lucru pe care îl știai sigur, deoarece ocupa un loc eligibili)?

Mirela Garip, în stânga lui Stelian Ion, în timpul unei conferințe de presă, înainte de alegerile locale, ține în mână un carton cu rezultatele unui sondaj electoral. Nu a rostit niciun cuvânt. Foto: Constanța 100%, 21 septembrie 2020

L-am întrebat acest lucru chiar pe beneficiarul banilor, Remus Negoi.

„Este vorba de împrumut pentru campania la locale, prin notariat.”, ne-a declarat acesta, explicând și de ce banii nu apar în declarația sa de avere: „Înainte de momentul împrumutului depusesem deja declarația de avere. Oricum, atât acum, cât și la începutul anului viitor voi depune declarație de avere detaliată.”

După ce a verificat contractele, a mai spus că Sebastian Garip este pe locul 3 la sume împrumutate pentru USR.

L-am mai întrebat dacă este vreo legătură între acest împrumut și faptul că soția lui Sebastian Garip a ajuns lider de grup.

„Liderii consilierilor locali  se aleg o dată la 6 luni (conform înțelegerii dintre ei) prin rotație, de către înșiși consilierii locali USR PLUS, astfel încât de-a lungul celor 4 ani să fie toți consilierii, pe rând, lideri de grup. Pentru primele 6 luni de mandat a fost aleasă Mirela Garip. Funcția de lider de grup nu este remunerată. Există un proces verbal, semnat în acest sens de cei 9 consilieri locali USR PLUS.”, a precizat Remus Negoi.

Mirela Garip și soțul: 8 terenuri și două apartamente

Actuala lideră a consilierilor USR Constanța deține nu mai puțin de 8 terenuri și două apartamente. Este vorba despre 7 terenuri aflate în intravilan, în municipiul Constanța, comuna Corbu și comuna Somova din județul Tulcea. Câteva dintre ele sunt ridicol de mici. De exemplu, în 2014, soții Garip au cumpărat un teren în municipiul Constanța care avea numai 2,04 mp, unul de 3,94 mp și unul de 15,28 mp. Cel mai mare este cel din Tulcea, 3.805 mp. Toate au fost achiziționate prin vânzare cumpărare.

Cei doi mai dețin un apartament de 167,8 mp plus garaj și unul de 60,45 mp, dar și două autoturisme, un BMW și un Ford.

Au mai avut un apartament, pe care l-au vândut însă pe 31 august 2020 cu 109.000 de euro.

Au reușit să pună deoparte, în bancă, 56.500 de euro. Au însă și datorii. Culmea, nu sunt făcute la Idea Bank, unde consiliera locală este directoare, ci la Unicredit Țiriac Bank și Banca Comercială Română, în valoare de 198.605 lei (scadent în 2034), respectiv 185.875 lei (scadent în 2044).

Veniturile familiei sunt compuse din indemnizația de creștere a copilului (79.633), salariul Mirelei Garip de la Idea Bank (26.320 lei), alocațiile copiilor, chiria unui apartament (12.472 lei) și veniturile soțului, care este navigator (activități dependente desfășurate în străinătate pentru Maersk Line SA), 68.744 dolari americani.

Metoda împrumuturilor pentru campanie nu este nouă în USR Constanța. A apelat la ea și Stelian Ion, în 2016. Au scris despre acest lucru colegii de la Constanta.ro. Puteți citi AICI.

Articole similare:

Declarații de avere. Primarul Vergil Chițac, o casă în Eforie Nord și un Hyundai i30

Declarații de avere. Viceprimarul Ionuț Rusu, casă de 639 mp, bijuterii și ceasuri de 50.000 de euro

Declarații de avere. Florin Cocargeanu, viceprimar al Constanței, are un Opel Astra și un creditPuteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Soțul liderei de grup a consilierilor USR Constanța, Mirela Garip, l-a împrumutat cu 27.000 de lei pe președintele USR înainte de alegerile locale

  1. a fi directoras de banca nu este la indemina oricui Asa ca s-ar putea sa aibe ceva bun in cap Nu trebuie sa zbieri ca sosoaca ca sa te faci remarcat Urmeaza sa vedem

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DRDP Constanța are un nou director general. Un membru PSD

lun dec. 28 , 2020
Direcția Generală de Drumuri și Poduri Constanța are un nou director general. Este vorba de Ichim Marian, care a fost împuternicit în această funcție de CNAIR. Anterior acestei numiri a activat tot în DRDP, unde a ocupat funcția de șef al secției de drumuri naționale Călărași, începând cu anul 2013. […]
marian ichim

V-ar putea interesa și: