South Side Residence, amendat de Garda de Mediu

Dezvoltatorul imobiliar care construiește South Side Residence a fost amendat cu 60.000 de lei de Garda de Mediu Constanța.

Reprezentanții instituției au declarat, pe 25 mai, că amenda a fost aplicată pentru dezvoltatorul proiectului imobiliar din zona cartierului Veterani, care realizează un ansamblu de șase imobile cu destinația de locuințe colective, cu regim de înălțime P+8 Etaje. Din imaginile transmise de Garda de Mediu reiese fără echivoc faptul că este vorba despre South Side Residence.

„La data verificărilor s-a constatat ca nu sunt amenajate spatii de depozitare temporară, dotate cu containere pentru colectarea separata a deșeurilor din construcții, acestea fiind aruncate la întâmplare in incinta organizării de șantier.”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Conform OUG nr.92/2021 privind regimul deșeurilor, pentru asigurarea unui grad înalt de valorificare și pentru facilitarea pregătirii pentru reutilizare, reciclare sau alte operațiuni de valorificare, producătorii de deșeuri au obligația să colecteze separat deșeurile și să nu le amestece cu alte deșeuri sau materiale cu proprietăți diferite. Fapta se sancționează cu amenda cuprinsa intre 40.000 lei si 60.000 lei pentru persoane juridice.

Firma South Side Constanta Residence SRL a fost constituită în 2017 de Vasile Dumitru, George Alexandru Deac și Black Sea Residence Construct SRL, din Constanța. Administratorii societății erau Vasile Dumitru și Daniel Constantin, ambii din Constanța. Firma și-a schimbat apoi denumirea în Trading View Concept Srl. Firma a avut în 2021 cifră de afaceri zero, zero angajați, dar a înregistrat pierderi de 462,293 lei și datorii totale de 1.204.410 lei.

Black Sea Resident Construct SRL are, din 2017 până în 2021, cel mai recent an raportat, cifră de afaceri zero. În 2021 avea datorii de aproape 800.000 de lei. Este controlată de omul de afaceri Valentin Țăranu, care este asociat și în Complexul Turistic Internațional Doi Cocoși SRL, dar și asociat unic și administrator în Port Shipping & Engineering SRL, care a avut în 2021 o cifră de afaceri de peste 64 milioane lei și profit de 3,2 milioane lei.

Este asociat, într-o altă firmă, cu Andreea Felescu, împreună cu care construiește Ovidiu Lake Residece, exact pe malul lacului în Ovidiu, după cum reiese din denumire. Aceasta apare în societățile Brass Project SRL, City Breeze SRL, Harbest Lake SRL, Harbest Sea SRL.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANAF scoate la licitație un avion de pasageri

joi mai 25 , 2023
Serviciul executări silite cazuri speciale București organizează în data de 20.06.2023, ora 14, la sediul din București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, corp B, cam. 202, licitația pentru valorificarea unui avion de pasageri. Este vorba, mai exact, despre o aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82), nr. fabricație 49119, nr. […]

V-ar putea interesa și: