Spațiile comerciale care nu sunt închiriate mai mult timp vor fi supraimpozitate

Spațiile comerciale din municipiul Constanța care nu sunt închiriate mai mult timp vor fi supraimpozitate.

Consilierii locali din Constanța au votat, astăzi, în cadrul proiectului privind majorarea taxelor și impozitelor în anul fiscal 2021, majorarea cu 50% a impozitelor pentru clădirile nerezidențiale care nu sunt închiriate în primele 11 luni din an.

„Pe bulevardul Tomis, de la Miga până la Lupoaică, sunt peste 10 spații comerciale care sunt închise. Au ziare în geam. Lucrul ăsta de întâmplă pentru că proprietarii nu vor să coboare prețurile de închiriere. Vor să se îmbogățească. Noi vrem să îi obligăm să coboare prețurile la nivelul pieței. De aceea, am luat decizia de a supraimpozita aceste spații comerciale în condițiile în care nu sunt deschise mai mult de 11 luni pe an. Paradoxal, deși este o măsură nepopulară, ea vine în sprijinul operatorilor economici, pentru că dacă acolo vom avea activitate asta înseamnă salarii și impozite.“, a declarat primarul Constanței, Vergil Chițac.

El a adăugat că nivelul estimat al veniturilor suplimentare pe care le vor aduce aceste noi taxe la bugetul local este cuantificat la 1,5 milioane de lei, în contextul în care bugetul total de venituri proprii prin taxe și impozite este 242 de milioane de lei.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea2 thoughts on “Spațiile comerciale care nu sunt închiriate mai mult timp vor fi supraimpozitate

  1. Contrar celor spuse de către primar, spațiile comerciale stradale nu-și mai găsesc chiriași din cauza mallurilor, iar nicidecum pentru că ar ține proprietarii chiriile sus. Toți comercianții au constatat că, dacă nu ești în mall, nu vinzi nimic și, în consecință, au migrat cu toții în malluri. De aceea au murit arterele comerciale, precum Bulevardul Tomis, Strada Ștefan cel Mare etc. În consecință, trebuia supraimpozitate mallurile, iar nicidecum spațiile comerciale stradale. Însă, cînd ai lucrat toată viața la stat, nu ai cum să-ți dai seama de faptul acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Campania de curățenie demarată de Primăria Constanța și Polaris s-a încheiat

Mon Dec 28 , 2020
Campania de curățenie demarată de Primăria Municipiului Constanța s-a încheiat. Municipiul Constanța a fost împărțit în 7 zone de intervenție în care echipele Direcției Gestionare Servicii Publice și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Constanța, ale operatorului de salubrizare, ale firmelor care au contract de întreținere a spațiilor […]
Campania de curățenie demarată de Primăria Constanța și Polaris s-a încheiat