Specialiștii angajați în perioada pandemiei COVID-19 își vor putea păstra locurile de muncă

Premierul Nicolae Ciucă în timpul ședinței de guvern

Cei 2.000 de specialiști angajați în perioada stării de alertă declarată în contextul pandemiei COVID-19 în direcțiile de sănătate publică și în serviciile de ambulanță vor putea fi menținuți în sistemul de sănătate.

Guvernul României a aprobat, pe 11 aprilie, o hotărâre prin care a fost stabilit cadrul legal pentru organizarea examenelor în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată pentru personalul angajat pe perioada stării de alertă pe cele 2.000 de posturi aprobate pentru personalul contractual din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului Bucureşti și al serviciilor de ambulanță județene și Serviciului de Ambulanță Bucureşti – Ilfov.

De asemenea, documentul aduce o serie de modificări ale structurii organizatorice în vederea eficientizării activității și a creșterii capacității administrative a Ministerului Sănătății.

„În cadrul ministerului se va înființa o structură de specialitate în vederea implementării reformelor și de monitorizare a stadiului de îndeplinire a țintelor și jaloanelor cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență, mecanism prin care România poate accesa fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență.”, au precizat reprezentanții guvernului.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

I-au furat unei femei calul și căruța din curte

Mon Apr 11 , 2022
Polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat 2 bărbați, de 24, respectiv 33 de ani, bănuiți de comiterea unui furt calificat. Astfel, în noaptea de 9-10 aprilie a.c, cei în cauză ar fi pătruns în curtea locuinței unei femei de 58 de ani, din comuna Ion Corvin, de […]