Spectacol pe cer. Planetele Jupiter, Marte, Saturn, Venus și Mercur pot fi văzute cu telescopul Observatorului Astronomic din Constanța

astronom 1

Între 20 ianuarie și 20 februarie, pe cer are loc un remarcabil spectacol: cinci planete din sistemul nostru solar se vor alinia. Este vorba de planetele Mercur, Venus, Saturn, Marte și Jupiter. Ele vor fi vizibile de pe Terra. Este un eveniment rar, ultima oară fiind admirat în urmă cu zece ani, în ianuarie 2005.

Potrivit lui Alan Duffy, cercetător la Universitatea Swinburne din Melbourne, citat de MaxiSciences, alinierea celor cinci planete este o bizarerie a universului. Toate planetele au o traiectorie proprie. Ele vor apărea deasupra orizontului: Jupiter prima planetă, urmată de Marte, Saturn, Venus și, în final, de Mercur. Ora exactă a apariției lor pe cer variază în fiecare zi și va depinde de locul ne găsim fiecare.

Pentru cei interesați să observe fenomenul, Observatorul Astronomic din Constanța este deschis în weekend de la ora 5.45 – specialiștii spun că aceasta este cea mai bună oră pentru observare.

Intrarea este gratuită.

Ștefan Costache, coordonatorul Observatorului Astronomic de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii recomandă amatorilor să își ia la ei haine groase, pentru că va fi foarte frig.

„Prima dată vom vedea Jupiter, apoi apare Marte. După aceea răsar Saturn, Venus și Mercur. Noi am pregătit un telescop și fiecare vizitator va putea petrece până la 5 minute pentru a observa planetele. Dacă avem mai mulți oaspeți mai scoatem încă două telescoape. E posibil să prindem și luna plină duminică dimineață”, a declarat Ștefan Costache.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unirea Principatelor, serbată și la Școala ”Gheorghe Țițeica”

Dum ian. 24 , 2016
Ultimele zile ale săptămânii școlare trecute, 21 și 22 ianuarie 2016, au fost un prilej pentru elevii Școlii Gimnaziale nr.30 ”Gheorghe Țițeica” din Constanța de a dedica o parte din programul lor serbării a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, prin alegerea lui Alexandru […]

V-ar putea interesa și: