Spectrul culorilor – 3 sfaturi utile pentru armonizarea nuanțelor în orice bucătărie modernă

Culorile sunt prezente peste tot în viața ta – însă, ele capătă o altă valență atunci când vine vorba despre amenajarea unei încăperi. În astfel de momente, nuanțele devin mult mai importante decât de obicei, iar procesul de alegere a combinațiilor potrivite este dificil de gestionat. Sunt mai multe lucruri de care trebuie să ții cont – armonie, îmbinare, preferințe, lumină și așa mai departe. De aceea, este bine să pui la cale un plan coerent, care să te poată ghida pe acest drum, cu ajutorul unor factori utili și simpli.

Iată 3 sfaturi pe care te poți baza în selectarea culorilor potrivite pentru bucătăria ta!

  1. Mobilierul

Mobilierul este un deosebit de important, deoarece reprezintă elementul principal al bucătăriei. Este cel mai voluminos și ocupă cel mai mult spațiu – așadar, el este cel care conduce procesul de creație a designului final. În alegerea unui mobilier de bucătărie complet, trebuie să ții cont de funcționalitate, dimensiuni, organizare, material și, bineînțeles, culoare. Acestea sunt cele mai importante aspecte care pot face dintr-un model produsul perfect pentru tine. 

Prin urmare, sunt o mulțime de criterii esențiale care sunt primele pe care trebuie să le iei în seamă – astfel, nuanțele folosite în decorarea pereților și a podelei trebuie să se afle în concordanță cu cele regăsite în piesele de mobilier. Dacă pornești de la 0, este mai simplu să alegi culorile ideale.

  1. Cald, rece sau neutru?

Întâi și întâi, este recomandat să te hotărăști dacă preferi culorile calde, reci sau neutre. În cazul în care preferi albul, negrul sau griul, totul este mai simplu, deoarece acestea pot fi combinate cu ușurință cu o mulțime de alte nuanțe. 

Totuși, dacă îți plac culorile celelalte, poți să alegi una dintre cele două categorii: cald sau rece. Astfel, vei ști încotro să te îndrepți și vei putea cerceta gama de opțiuni disponibile, având în minte ceea ce îți dorești. Dacă ți se pare că te pierzi printre atâtea posibilități și nu știi exact ce ai putea să selectezi, descoperă idei și sfaturi despre alegerea culorilor pentru bucătărie oferite de către specialiști în domeniu. 

  1.  Lumină albă, galbenă sau colorată?

Lumina este cea care definitivează orice design. Un cadru unitar și original poate arăta total diferit, în funcție de caracteristicile luminii din jur. Prin urmare, studiază care este cantitatea de lumină naturală care intră pe fereastră și, apoi, selectează surse artificiale care să pună în valoare mobilierul ales, dar și nuanțele folosite pentru pereți și podea. 

Te poți orienta către o lumină caldă, rece sau colorată – fiecare va contribui la crearea unei atmosfere unice și inedite, așa că imaginează-ți care este feeling-ul pe care ți-l dorești într-un astfel de spațiu și ia decizia cea mai bună.

În concluzie, culorile sunt un element semnificativ în orice tip de design. Pentru a obține rezultatul dorit, este bine să ai în vedere mai multe tehnici și modalități de îmbinare a acestora. Cercetează opțiunile pe care le ai la dispoziție și alege ceea ce ți se potrivește!

Sursă foto: pixabay.com


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța trebuie să recupereze peste 282.000 de lei din autorizații de construire

joi ian. 7 , 2021
În perioada 06.05.2019-02.07.2019, Camera de Conturi Constanța a efectuat un audit anual la Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanța, pentru anul 2018 (Audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului). Conform rezultatelor misiunii de audit, din verificările efectuate asupra activității fiscale din anul 2018 s-a constatat […]
Primăria Constanța trebuie să recupereze peste 282.000 de lei din autorizații de construire

V-ar putea interesa și: