Spitale sau abatoare? Medic belgian, îngrozit de modul cum a fost tratat un constănțean în România

Constănțeanul care a suferit arsuri grave și a fost transportat, cu chiu, cu vai, în Belgia, a fost trimis de medicii români cu rănile necurăţate, deşi trecuse mai bine de o săptămână de la accident şi infectat cu bacterii, susţine Ciprian Isacu (foto), doctorul care îl îngrijeşte acum.

Acesta s-a îngrozit de starea în care a ajuns pacientul la el, cu rănile nespălate şi mirosind. Medicul a precizat că, atunci când a ajuns în Belgia, pacientul avea deja 4 bacterii şi o ciupercă luate din spitalele din România.

„Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Vreau să vă anunţ înainte, am vorbit cu familia. E în viaţă, se bate, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea şi era cu nişte comprese directe pe piele, nici măcar o cremă, nici măcar…! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanţa la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng şi restul…

Domnule, un ars… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul şi l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic şi s-a stricat! Dar în perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot şi să-l cureţe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că nu au chiar nimic! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci ce vă numiţi?… Doamne iartă-mă, ce faceţi acolo, la spital?!”, a declarat dr. Ciprian Isacu, luni seara, într-o intervenţie la Digi24.

Bărbatul are arsuri pe 70% din corp.

Pacientul a suferit arsuri grave după ce a fost electrocutat la Constanţa. Ulterior, a fost transportat la Iaşi cu elicopterul. Bărbatul a trebuit să aştepte o săptămână pentru a fi tratat în Belgia. Când transferul a fost aprobat, zborul a fost anulat din cauza ninsorii, iar în ziua următoare, aeronava care îl transporta spre Bruxelles s-a întors din drum după ce a suferit defecţiuni.

Pacientul a fost dus la Spitalul Floreasca din Capitală, iar a doua zi a fost preluat de o aeronavă militară şi dus în Belgia unde putea fi tratat corespunzător.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Polaris: cum să colectăm separat deșeurile

Tue Feb 2 , 2021
Colectarea separată a deșeurilor este modalitatea cea mai ușoară de a ne proteja sănătatea și de a da o mână de ajutor mediului înconjurător. Practic, mai multă reciclare înseamnă mai puține depozite de deșeuri, deci mai puțină poluare, spun reprezentanții companiei Polaris M Holding. In municipiul Constanta, fiecare cetatean, care […]
polaris-colectare-separata