Spitalele covid din Constanța, din ce în ce mai goale

spital boli infectioase constanta
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Din ce în ce mai puțin persoane sunt internate din cauza covidului. În acest moment, în spitalele din județul Constanța sunt 198 de bolnavi, dintre care 188 din județul Constanța și 10 din alte județe. Numărul total de paturi este de 622, ceea ce înseamnă că 68,17% din paturi sunt libere.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 64 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 29 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 43 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 45 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 12 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 5 ocupate).

Ieri ear 218 persoane internate, dintre care 209 din județul Constanța și 9 din alte județe

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.172 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.172 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. Astăzi au fost raportate 3 decese:

  • Deces 1.170: Femeie, 76 de ani, Constanța, comorbidități (cardiopatie ischemică cronică dureroasă, angioplastie stent, diabet zaharat tip II, boală cronică de rinichi, obezitate grad II), decedată în 29.04, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces 1.171: Femeie, 78 de ani, Constanța, comorbidități (AVC sechelar, osteoporoză), decedată în 29.04, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces 1.172: Femeie, 89 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială permanentă, insuficiență cardiacă cronică clasa II NYHA, AVC sechelar), decedată în 30.04, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.380 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 825 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 515 cadre didactice, 1.268 de elevi, 267 de studenți și 159 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.804 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (403), asistenți medicali (822) și personal auxiliar (579).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 124 de teste antigen rapide și 650 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 130 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 63.700 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 149 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 29 aprilie a.c., 250 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.949 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Programul CMSN în prima zi de Paște

vin apr. 30 , 2021
Duminică 2.05.2021, prima zi de Paște, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este închis. Începând de luni 3.05.2021, sunteți invitați să vizitați Microrezervația și Acvariul, conform programului valabil în această perioadă, disponibil pe site www.delfinariu.ro. Secțiile Delfinariu și Planetariu vor rămâne în continuare închise programului cu publicul, conform ordonanțelor de limitare […]

V-ar putea interesa și: