Spitalele publice suspendă internările și operațiile care nu sunt urgențe

Spitalele publice suspendă, pentru 30 de zile, internările și operațiile care nu sunt urgențe, a anunțat, luni, șeful DSU, Raed Arafat. El a precizat că această măsură este luată din cauza crizei COVID.

„Suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților publice cu paturi să dispună suspendarea internărilor pentru operații și alte tratamente care nu reprezintă urgență”, a precizat el.

Arafat a precizat că aceste măsuri nu se aplică pacienților oncologici, celor care fac dializă, gravidelor și urgențelor.

Măsurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate. Arafat a menţionat că medicul respectiv va argumenta în foaia de observaţie care este motivaţia medicală ce impune necesitatea internării pacienţilor.

„Adică, fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă”, a precizat acesta.

Totodată, managerii unităţilor publice cu paturi vor distribui personalul care devine disponibil către structurile care tratează pacienţii COVID.

Știre în curs de actualizare.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Guvernul a adoptat majorarea salariului minim cu 10%

Mon Oct 4 , 2021
Guvernul a adoptat majorarea salariului minim cu 10% în valoare netă, respectiv cu 138 de lei, începând de la 1 ianuarie 2022, iar impactul va fi asupra unui număr de aproximativ 1,97 milioane de oameni, a anunţat luni ministrul Muncii, Raluca Turcan. „Astăzi, Guvernul a adoptat majorarea salariului minim în […]
lei