Spitalul de Boli Infecțioase: 120 de locuri, 129 de pacienți

spitalul de boli infectioase

În acest moment,în spitalele din județul Constanța sunt 448 de persoane internate, dintre care 415 din județul Constanța și 33 din alte județe, a precizat Instituția Prefectului Constanța, printr-un comunicat de presă.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 129 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 88 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 97 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 94 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 37 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 3 ocupate).

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.051 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 326 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 234 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (72), asistenți medicali (91) și personal auxiliar (71).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 146 de teste RT-PCR. În urma lor, au fost depistați 29 de bolnavi de Covid-19.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 188 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 35.800 de lei), dintre care 154 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 9.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 39 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 04 octombrie a.c., 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 596 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.215 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 70 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Restricții noi în România, din cauza coronavirusului. Ce nu avem voie să facem

lun oct. 5 , 2020
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis, în această seară, hotărârea nr. 47 din 05.10.2020 privind aprobarea listei țărilor/zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății publice. Având în vedere situația complexă […]
carantina

V-ar putea interesa și: