Spitalul de Boli Infecțioase ar putea fi redeschis parțial în decembrie

incendiu spital

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa, în vederea dezbaterii mai multor teme de interes, printre care situația Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Astfel, la întâlnirea de astăzi, la care au participat, printre alții, conducerea Instituției Prefectului, CJ Constanța, Primăriei Constanța, DGASPC Constanța, SCBI Constanța, DSP Constanța, dar și reprezentanții federațiilor sindicale, au fost trasate prioritățile pentru cele mai importante teme de discuție.

În ceea ce privește Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, reprezentanții Primăriei Constanța estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puțin parțial. De asemenea, aceștia au transmis că astăzi, 01.11.2021, a fost depus proiectul tehnic la ISU „Dobrogea” Constanța, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum și la refacerea circuitelor și a instalațiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranță absolută în exploatare.

De asemenea, în urma discuției deschise de reprezentanții federațiilor sindicale, privind situația angajaților din spital, managerul interimar al SCBI Constanța a adus la cunoștință faptul că, în acest moment, 40 dintre angajați sunt detașați la alte unități medicale pe o perioadă de trei luni, iar 95 sunt detașați pe o perioadă de 30 de zile, care va fi prelungită în urma demersurilor realizate împreună cu managerii unităților sanitare din județ și cu DSP Constanța.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.