Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, suprasolicitat: 120 de locuri, 129 de bolnavi internați

În acest moment, sunt 449 de persoane internate, dintre care 414 din județul Constanța și 35 din alte județe. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

La Spitalul de Boli Infecțioase sunt mai mulți bolnavi decât locuri, iar la spitalul militar de campanie s-au ocupat, în numai câteva zile, 33 de paturi din totalul de 54 (prima internare a fost acum 3 zile).

„La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 129 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 88 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 104 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 87 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 33 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 8 ocupate).”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.083 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 270 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 216 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (64), asistenți medicali (85) și personal auxiliar (67).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 382 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 59 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 14.300 de lei), dintre care 13 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 13 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 30 septembrie a.c., 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 206 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.972 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 64 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Câte voturi au obținut candidații la Consiliul Județean Constanța

joi oct. 1 , 2020
Biroul Județean Constanța a anunțat care sunt rezultatele finale la alegerile locale. Mihai Lupu a obținut 37,41 din voturi și va fi președintele Consiliului Județean Constanța. Felix Stroe a fost votat de un sfert din alegători, iar Remus Negoi, USRPLUS, de 13,51%. Gheorghe Muhscină, care voia să coalizeze forțele de […]

V-ar putea interesa și: