Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, suprasolicitat: 120 de locuri, 129 de bolnavi internați

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

În acest moment, sunt 449 de persoane internate, dintre care 414 din județul Constanța și 35 din alte județe. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

La Spitalul de Boli Infecțioase sunt mai mulți bolnavi decât locuri, iar la spitalul militar de campanie s-au ocupat, în numai câteva zile, 33 de paturi din totalul de 54 (prima internare a fost acum 3 zile).

„La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 129 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 88 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 104 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 87 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 33 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 8 ocupate).”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.083 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 270 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 216 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (64), asistenți medicali (85) și personal auxiliar (67).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 382 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 59 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 14.300 de lei), dintre care 13 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 13 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 30 septembrie a.c., 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 206 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.972 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 64 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.