Spitalul din Mangalia, în continuare în carantină, dar și-a reluat activitatea curentă

Spitalul Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia și-a reluat activitatea dinaintea pandemiei, începând cu 1 iunie, a.c, în unitatea medicală fiind tratate cazurile non-COVID, pe toate secțiile din cadrul spitalului. Conform normelor sanitare în vigoare, în instituția spitalicească sunt pregătite 18 paturi pentru potențialii pacienți infectați cu COVID-19, care vor fi tratați în Pavilionul C al spitalului, separat de ceilalți bolnavi.

„Chiar dacă ne-am reluat activitatea curentă, în spitalul nostru, avem stabilite reguli clare de prevenție și tratare a pacienților care sunt internați sau sunt tratați în ambulatoriul de specialitate. În continuare, testăm pacienții înainte de a fi direcționați către secțiile de specialitate, cazarea se face în funcție de gradul de imunizare al pacienților (vaccinați, trecuți prin boală sau nevaccinați) pentru a izola mai ușor eventualele cazuri de infecție cu COVID-19”, a precizat managerul unității medicale, Alina Dan.

Reprezentantul spitalului a mai explicat că se menține carantina, chiar dacă în unitatea sanitară nu mai sunt cazuri confirmate COVID.

„Spitalul este în continuare carantinat, în sensul că nu pot intra în instituție vizitatori ai bolnavilor internați. Aparținătorii pot să ceară detalii despre starea de sănătate a celor dragi, de la cadrele medicale care îi tratează, prin alte mijloace de comunicare. Toate pachetele pentru pacienți se pot lăsa în spațiul amenajat din exteriorul spitalului, ulterior acestea ajungând la bolnavi”, a mai explicat managerul unității sanitare.

În prezent, la spitalul Mangalia nu mai sunt cazuri de internări COVID-19, incidența îmbolnăvirilor ajungând în municipiul de la malul mării la 0,05 cazuri la mia de locuitori.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Bușteni românești, trimiși la export, ilegal, în Pakistan FOTO VIDEO

Wed Jun 16 , 2021
Poliţiştii de frontieră au descoperit miercuri, în Portul Constanţa Sud Agigea patru containere de buşteni care urmau să fie exportate în Pakistan de o firmă din Prahova, iar în acte era trecut cherestea de molid.    Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Petrişor Irimia, a declarat că este vorba […]
export busteni pakistan