Spitalul Județean Constanța, DECORAT de Klaus Iohannis

spitalul judetean constanta

Spitalul Județean din Constanța a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, la două zile după ce ministrul Sănătății a efectuat o vizită inopinată și a declarat că a găsit dezastru în unele secții.

Spitalul Județean din Constanța a primit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, informează HotNews.

Spitalul din Constanța a fost, în ultimii ani, subiectul mai multor anchete DNA. Lista spitalelor decorate de șeful statului pentru „rezultatele obținute în perfecționarea actului medical” este completată de alte spitale cu probleme, precum Spitalul Județean din Cluj și Institutul Oncologic din Cluj – ambele surse ale unor imagini șocante care circula în mediul online.

HotNews.ro a încercat, marți, fără succes, să o contacteze pe conf. dr. Diana Loreta Păun, Consilier de Stat în cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, pentru precizări pe acest subiect – cum ar fi care au fost criteriile care au stat la baza deciziei de a decora aceste spitale.

Administrația Prezidențială a decis să decoreze 8 spitale „cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere pentru importanta activitate de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical”.

Lista spitalelor decorate de Klaus Iohannis:

  • Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer: Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca.
  • Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Comandor: Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, Bacău.
  • Ordinul “Meritul Sanitar” în grad de Cavaler: Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, Spitalul Municipal Orşova.

Președintele a semnat decretele de decorare duminică, 7 aprilie, iar ceremonia de decorare va avea loc marțea viitoare, pe 16 aprilie. (Sursa: Administrația Prezidențială)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut duminică noaptea o vizită inopinată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, descoperind nereguli în secţia de Neurologie, despre care a spus că este un “dezastru”, găsind acolo „debandadă şi o lipsă de organizare totală”.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A scăpat motocicleta de sub control

Tue Apr 9 , 2019
Marți, 9 aprilie, la ora 19.15, un bărbat de 30 de ani a condus o motocicleta pe strada Soveja, pe banda numărul 3, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu către aleea Zmeurei. În momentul când a ajuns la intersecția cu bulevardul Tomis, din cauza neatenției în conducere, a pierdut controlul direcției și […]