Spitalul Județean de Urgență Constanța are de azi o secție de Obstetrică Ginecologie care arată ca în Occident FOTO VIDEO

Așa arată secția renovată. Foto: Constanța 100%, 2 mai 2022
Așa arată secția renovată. Foto: Constanța 100%, 2 mai 2022

Azi, 3 mai, a fost o zi în care sistemul sanitar din Constanța a primit o porțiune bună de speranță. O secție importantă a Spitalului Județean de Urgență a fost reabilitată, după ce nu mai fusese folosită din 2016. Șase ani de zile a fost părăsită. Lucrările au început în toamna anului trecut și au fost finalizate curând.

Secția arată ca în Occident. L-am întrebat pe managerul SCJU Constanța, Ionuț Cornel Ionescu, dacă secția are tot ce îi trebuie. Răspunsul a venit repede: „Da”.  A oferit și explicații: totul a fost renovat de la zero, de la geamuri la mânere. S-au montat toate echipamentele de securitate necesare, de la senzori de fum în camere la instalație de desfumare pe holuri. Adică de extragere din spațiile incendiate a unei părți din fumul și gazele de ardere, în cazul unei eveniment nedorit.

Doctorul Vlad Tica, cel care conduce secția, ne-a spus că a ales, împreună cu constructorul, inclusiv culoarea linoleumului. S-a acordat, cu alte cuvinte, atenție la detalii. Desigur, se poate chema asistenta printr-o apăsare de buton, așa cum am văzut în filme.

Dr. Vlad Tica. Foto: Constanța 100%, 3 mai 2022
Dr. Vlad Tica. Foto: Constanța 100%, 3 mai 2022

„Istoria nu se face numai prin fapte mari, prin evenimente mari, ci și prin evenimente mici, ca acesta. Sănătatea este prioritatea zero. Cred că ce s-a întâmplat acum este o schimbare semnificativă, iar aceasta vine pe fondul unui număr mic de paturi de obstetrică ginecologie pe care le are județul nostru în comparație cu alte județe. Ori dacă și așa nu avem paturi foarte multe, eficientizare utilizării lor și condițiile de utilizare clar pot să arată un beneficiu pentru paciente și nu numai, și pentru activitatea de învățământ, pentru că aici își desfășoară activitatea studenții, doctoranzii. Sunt medicii care ne vor trata mâine.”, a precizat dr. Vlad Tica.

Acesta a spus clar: „Condițiile de cazare sunt foarte bune. Sunt la nivel european.”

La eveniment au participat și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, dar și președintele Consiliului de Administrație al SCJU, Sorin Ciutureanu. De fapt, nu a fost un eveniment propriu-zis, nu s-au tăiat panglici, ci a fost o prezentare a secției către mass media și, implicit, către constănțeni, prin intermediul ei.

Mihai Lupu a precizat că, pentru el și instituția pe care o conduce, sănătatea este prioritatea zero.

„Iată că într-un timp relativ scurt, cu eforturi comune și multă muncă în echipă, lucrările de modernizare ale Secției Obstetrică Ginecologie au ajuns la final. Vă reamintesc că lucrările la această secție au început în anul 2016, dar la scurt timp, au fost întrerupte, după verificările efectuate de Curtea de Conturi. Reabilitarea secției a reînceput în septembrie 2021, iar astăzi, după ani de zile în care Ginecologia a fost închisă și mutată într-o altă zonă, au fost finalizate lucrările cu tot ce prevedea proiectul. Așadar, avem o secție reabilitată și modernizată complet, la standarde europene. Nu ne vom opri aici cu investițiile în zona de sănătate. Sperăm ca în cel mai scurt timp să se elaboreze hotărârea de Guvern, care să permită transferul terenului aferent construirii unui nou spital județean. Atenția noastră se concentrează pe identificarea surselor de finanțare și atragerea reprezentanților mediului de afaceri, dispuși să investească în acest obiectiv vital pentru această regiune”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța.

Conducerea CJC și o parte din echipa SCJU. Foto: Constanța 100%, 3 mai 2022
Conducerea CJC și o parte din echipa SCJU. Foto: Constanța 100%, 3 mai 2022

„Mulțumesc tuturor partenerilor care s-au implicat în finalizarea acestui proiect, tuturor celor care ne-au sprijinit, pacientelor noastre care au înțeles și acceptat situația, la fel și personalului medical care și-a desfășurat până acum activitatea într-un spațiu relocat și nerenovat. Mă bucur că, împreună cu echipa de aici, cu sprijinul Consiliului de Administratie si al Consiliului Judetean, am reușit să ducem la final acest proiect”, a declarat managerul SCJU Constanța, ec. Ionuț Cornel Ionescu.

Președintele Consiliului de Administrație, Sorin Ciutureanu, a precizat că el și colegii săi au venit la conducerea spitalului într-o perioadă foarte grea, în plină pandemie, dar acest lucru nu i-a împiedicat să se orienteze și spre investiții.

„S-a rezolvat în câteva luni o chestiune care nu fusese rezolvată în șase – șapte ani de zile. În continuare, împreună cu Consiliul Județean facem demersuri pentru a accesa fonduri. Ne focusăm pe aparatura care este absolut necesară pentru că, din păcate, sunt foarte multe secții care au aparatură destul de învechită. Pe parte de imagistică avem un RMN, două CT-uri care vor fi puse în funcțiune săptămânile acestea. Am început renovările și la Unitatea de Primiri Urgențe, deși este o perioadă aglomerată.”, a declarat Sorin Ciutureanu.

Președintele CA, Sorin Ciutureanu, îi strânge mâna șefului de secție, dr. Vlad Tica. Foto: Constanța 100%, 3 mai 2022
Președintele CA, Sorin Ciutureanu, îi strânge mâna șefului de secție, dr. Vlad Tica. Foto: Constanța 100%, 3 mai 2022

Secția Clinică Obstetrică Ginecologie 1 se află la etajul 7, ocupă aproximativ 1700 mp și are în componență 45 paturi distribuite în saloane cu 2 până la 5 locuri.

Investiția se ridică la 4.496.489,12 lei, bani ce provin atât de la Bugetul de stat al Ministerului Sănătății (3.386.381, 10 lei) cât și de la Bugetul Local al Consiliul Județean Constanta (1.110.108,02 lei).

Mai jos puteți vedea imagini surprinse live de Constanța 100% din timpul evenimentului.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polaris M Holding CONSTANȚA a colectat peste 1000 de tone de deșeuri

mar mai 3 , 2022
Polaris M Holding CONSTANȚA a colectat peste 1000 de tone de deșeuri în cadrul campaniei “Curățăm România” Indiferent de zona în care locuim, toți avem o dorință comună: un oraș curat, fără deșeuri aruncate la întâmplare. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este NECESAR ca persoanele certate cu bunul […]

V-ar putea interesa și: