Spitalul Mangalia, ocupat aproape în totalitate de pacienți COVID. Cel mai tânăr pacient are 26 de ani

spital mangalia

La Spitalul Municipal Mangalia, cele 121 de paturi sunt ocupate aproape în totalitate de pacienți infectați cu noul coronavirus.

De asemenea, cele 9 paturi de la ATI sunt permanent ocupate de pacienți COVID, cu forme grave. Potrivit reprezentanților unității medicale din sudul județului Constanța, 90% dintre pacienții internați nu sunt vaccinați, iar cei mai mulți dintre bolnavii COVID de la Terapie Intensivă pierd lupta cu viața.

„Cel mai tânăr pacient COVID are 26 de ani, este nevaccinat și prezintă o formă destul de severă a bolii, cu un scor de afectare pulmonară de 18 din 25. Starea pacienților se agravează și de la o oră la alta. Aceștia ajung la spital, de regulă, într-un stadiu avansat al bolii și nu de la primele simptome. Astăzi de dimineață aveam 115 paturi ocupate, dintr-un total de 121, iar la ATI, cele 9 paturi sunt ocupate continuu”, a declarat managerul unității sanitare, Alina Dan.

Tot ea a mai precizat că instituția spitalicească a fost dotată, cu sprijinul Primăriei Mangalia, cu 2 mașini de spălat profesionale și un calandru pentru spălătoria spitalului, dar și cu alte echipamente necesare spitalului.

Totodată, pentru o mai bună coordonare a activității în domeniul digitalizării medicale, în spital, urmează să se extindă rețeaua de software, cu un server nou și echipamente specifice.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.