Spitalul militar din Constanța este pregătit să trateze militari ucraineni răniți în război

spitalul militar constanta

Ministerul român al Apărării anunţă că toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcţiei Medicale sunt pregătite să trateze militari ucraineni răniţi în război şi a lansat o campanie de donare de sânge în beneficiul militarilor răniţi. În acest context, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a donat deja sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din curtea Spitalului Militar Central.

„Ministerul Apărării Naţionale a pregătit toate cele 11 spitale militare din subordinea Direcţiei Medicale pentru asigurarea asistenţei şi tratamentului medical pentru militarii răniţi din Ucraina.De asemenea, începând de astăzi, 27 februarie, ora 12.00, Centrul de transfuzii sanguine al Direcţiei Medicale, care funcţionează în Bucureşti în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, va fi deschis pentru donare de sânge în beneficiul militarilor răniţi. Centrul va funcţiona în fiecare zi, între orele 8.00 şi 14.00, pentru toţi cei care doresc să doneze sânge în acest scop. Donatorii vor fi aşteptaţi în intervalele orare precizate, la intrarea din Calea Plevnei nr. 134”, transmite, duminică, MApN.

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a făcut publică lista spitalelor militare pregătite să primească răniţii din Ucraina, fiind vorba despre 11  unităţi din reţeaua MApN care funcţionează în Bucureşti, Cluj Napoca, Braşov, Constanţa, Timişoara, Iaşi, Craiova, Sibiu, Focşani, Galaţi şi Piteşti.

De asemenea, ministrul a donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine din curtea Spitalului Militar Central. 

În ceea ce priveşte a doua tranşă de ajutor material pe care România în trimite în Ucraina şi care constă inclusiv în echipament militar, MApN anunţă că este vorba despre echipament şi muniţie cu valoare de aproximativ 2 milioane de euro.

Vă recomandăm și:

Sursa foto: Facebook


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Covid în România: 4.247 de cazuri, 59 de decese

Dum feb. 27 , 2022
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.247 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.944 mai puțin decât în ziua anterioară. 479 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai […]

V-ar putea interesa și: