Spitalul militar modular Constanța mai are un singur pacient

Spitalele covid din Constanța sunt din ce în ce mai goale. Prefectura a anunțat că, la acest moment, sunt 101 bolnavi de covid internați, dintre care 96 din județul Constanța și 5 din alte județe.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 34 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 6 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 25 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 33 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 1 ocupat) și Secția Exterioară Agigea (55 – 2 ocupate).

CJSU a aprobat azi propunerea DSP Constanța în ceea ce privește spitalele care vor asigura, în continuare, asistența cazurilor de infecție cu COVID-19 la nivelul județului Constanța (Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – integral, Spitalul Municipal Medgidia – integral, și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – cele 23 de paturi de ATI), dar și cele care vor reveni treptat, după externarea pacienților internați la data curentei, la activitatea dinaintea pandemiei, conform autorizației sanitare de funcționare (Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Municipal Mangalia și Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – paturile non ATI).

„Conducerea Spitalului Militar de Urgență Constanța va analiza oportunitatea închiderii activității Spitalului Militar Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) Constanța, conform propunerii Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța.”, a anunțat Prefectura.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.458 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 297 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 522 de cadre didactice, 1.291 de elevi, 270 de studenți și 160 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.816 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (406), asistenți medicali (825) și personal auxiliar (585).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 110 teste antigen rapide și 843 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 127 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 20.400 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 133 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 13 mai a.c., peste 250 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.213 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.637 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.211 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.