Spitalul militar modular din Constanța e gol, ministrul e mulțumit

Distribuie:
Spitalul militar modular din Constanța e gol, ministrul e mulțumit

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vizitat, astăzi, spitalul militar modular, amplasat pe Stadionul „Portul” (aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor). A fost însoțit de prefectul George Niculescu.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru eforturile pe care le-ați depus până acum. Am văzut spitalul similar de la Timișoara, care era în primele zile de la ridicare, dar aici lucrurile stau altfel. Este un spital foarte bine utilat și sunt absolut sigur că personalul, prin profesionalism și dăruire, poate face față oricărei provocări”, a declarat ministrul Lucian Bode.

„Domnul ministru a văzut cum este dispus spitalul modular care funcționează în strânsă legătură cu Spitalul CF Port, interconectate pentru un flux cât mai eficient. Domnul Bode a apreciat modul în care este conceput și dispus spitalul mobil și a recunoscut că este un motiv de bucurie că, în ciuda faptului că s-au depus eforturi pentru ridicarea lui, spitalul nu are pacienți.”, a declarat prefectul Constanței.

Unifarm a cumpărat această unitate medicală din Olanda, pentru11.490.136 lei cu TVA, incluzând costurile de transport şi servicii pregătire personal pentru instalare şi operare laborator.

Spitalul de campanie este compus dintr-un sistem medical modular de izolare şi tratament, dimensionat special pentru tratarea cazurilor specifice bolilor infecţioase, cu capacitatea de 50 de paturi şi 4 paturi ATI şi o tabără de carantinare cu o capacitate de 128 de paturi.

MApN ne mai spune că spitalul de campanie este special destinat pentru izolarea şi tratarea pacienţilor confirmaţi cu COVID-19, forme uşoare sau medii. Acesta funcţionează în sistem 24/7 dispunând de circuite proprii de alimentare cu apă (staţie pompare apa) şi energie electrică (2 generatoare de 400 kva). Totodată, sistemul modular poate funcţiona şi cu presiune negativă.

Instalarea modulelor din cadrul FMT ROL 2 s-a executat cu personal din cadrul structurilor de geniu ale M.Ap.N. (echipe de câte 50 de militari zilnic, timp de 3 zile).

Concomitent cu instalarea modulelor medicale, s-a constituit şi o tabără de carantinare compusă din 43 facilităţi de cazare (43 de corturi gonflabile, modul universal de adăpostire şi 43 corturi militare 5,2 x 5,2 pentru patru paturi) la care s-au alocat cel puţin 150 de militari zilnic.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.