„Sprijin pentru România” – măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro

„Sprijin pentru România” - măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile agreate se numără amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni.

Liderii coaliţiei, reuniţi, luni, în şedinţă, au decis lansarea unui nou pachet de sprijin care cuprinde mai multe măsuri.  

Potrivit anunţurilor oficiale ale reprezentanţilor coaliţiei, măsurile agreate cuprind:  

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă. 

2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu  în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public. 

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.  

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.  

De asemenea, liderii coaliţiei au anunţat că Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel: 

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile şi asistenţa socială.  

B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.  

C. Creşterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei. 

D. Accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei. 

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un apartament în Olimp se vinde cu 1.904.000 euro

Mon May 23 , 2022
Pe litoralul românesc, unele apartamente au ajuns să se vândă cu aproape două milioane de euro. În Olimp, de pildă, un dezvoltator cere 1.904.000 de euro (TVA inclus) pentru un apartament de 6 camere, cu o suprafață utilă de 166 mp, la care se adaugă o terasă de 286 mp […]