SRI avertizează asupra unor atacuri cibernetice în masă. Cum vor atacatorii să procedeze

Serviciul Român de Informaţii a transmis, sâmbătă seară, o avertizare în legătură cu o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing. Potrivit specialiştilor, atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime.

„La nivelul Centrului Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii au fost obţinute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicaţii malware de tip ransomware. Atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România pentru a încerca să inducă în eroare potenţialele victime”, a transmis, sâmbătă seară, SRI, într-un comunicat d epresă.  

Specialiştii recomandă a nu se accesa link-uri sau fişiere ataşate mesajelor de tip mail care nu sunt adresate în mod curent destinatarilor sau provin din surse necunoscute.  

„Se recomandă aceleaşi măsuri de precauţie privind accesarea link-urilor sau a ataşamentelor transmise prin mesaje de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram etc. De asemenea, este obligatorie realizarea de copii de siguranţă (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum şi stocarea acestor copii pe suporţi de memorie separaţi fizic pentru a evita criptarea sau distrugerea acestora de un posibil atac cibernetic”, a mai transmis instituţia.  

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet ameninţă că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri. Lista întreagă o găsiți AICI. Specialiştii au transmis o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi. Poliţia Română a anunţat că site-ul propriu a fost vizat de un atac. 

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “SRI avertizează asupra unor atacuri cibernetice în masă. Cum vor atacatorii să procedeze

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Proiect de lege pentru cei care doresc să facă stagiu militar în mod voluntar

Sun May 1 , 2022
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat, sâmbătă seară, că pregăteşte un proiect de lege pentru cei care doresc să facă stagiu militar în mod voluntar. Proiectul ar putea fi lansat în aproximativ o lună, iar cei care se vor înscrie în acest program vor fi remuneraţi şi li se […]
stagiu militar