State din NATO și UE ar putea trimite militari în Ucraina

Fotografie cu rol ilustrativ

Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina „nu poate fi exclusă”, a declarat luni preşedintele Franței, Emmanuel Macron, după ce a găzduit la Paris o conferinţă în care liderii europeni au discutat această perspectivă, relatează CNN și News.ro.

Nu a existat „niciun acord în această seară pentru a trimite oficial trupe pe teren, dar nu putem exclude nimic”, a declarat el reporterilor.

Mai multe state membre NATO și ale Uniunii Europene iau în considerare să trimită soldați în Ucraina în cadrul unor acorduri bilaterale, a declarat anterior premierul slovac Robert Fico, informează Reuters. El a precizat că Slovacia nu va face acest lucru.

Conferinţa de ajutor pentru Ucraina a reunit reprezentanţi ai celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, inclusiv 21 de şefi de stat şi de guvern, a precizat el.

„Vom face tot ce putem pentru a împiedica Rusia să câştige acest război”, a spus Macron. „Şi spun acest lucru cu determinare, dar şi cu o umilinţă colectivă pe care trebuie să o avem, în lumina ultimilor doi ani.”

„Cei care au spus ‘niciodată, niciodată’ astăzi au fost aceiaşi care au spus niciodată avioane, niciodată rachete cu rază lungă de acţiune, niciodată camioane. Ei au spus toate acestea acum doi ani. Mulţi din jurul acestei mese au spus că ‘vom oferi căşti şi saci de dormit’, iar acum spun că trebuie să facem mai mult pentru a obţine rachete şi tancuri. Trebuie să fim umili şi să ne dăm seama că (întotdeauna) am întârziat şase-opt luni”, a declarat Macron.

Macron a anunţat, de asemenea, că va fi creată o nouă coaliţie pentru a furniza Ucrainei „rachete şi bombe” cu rază medie şi lungă de acţiune. Liderii UE şi reprezentanţii guvernelor „au decis să intensifice partea de muniţii şi să producă rezultate tangibile foarte rapid” în cadrul celor opt coaliţii care există deja, a spus el.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “State din NATO și UE ar putea trimite militari în Ucraina

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unde puteți depozita gratuit deșeurile voluminoase

mar feb. 27 , 2024
Săptămâna aceasta, puteți depune deșeurile voluminoase de care nu mai aveți nevoie în containerele amplasate de Polaris M Holding pe bulevardul I.C. Brătianu, bl. PAV5-PAV6 și pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 248, la intersecția cu strada Matei Millo, bl. A, B (jandarmi). Ce puteți depozita în aceste containere: mobilier vechi deteriorat, canapele, rafturi, […]

V-ar putea interesa și: